Αρχική Σητεία Ρεπορτάζ Συζήτηση για την Πανδημία στην Επιτροπή Υγείας του Δήμου Σητείας

Συζήτηση για την Πανδημία στην Επιτροπή Υγείας του Δήμου Σητείας

Από

Ημερομηνία

Ο κ. Νίκος Καραμανωλάκης Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Υγείας του Δήμου Σητείας προσκαλεί τα μέλη της σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 3/3/2021 και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1) Συζήτηση για την Πανδημία covid γενικά αλλά και ειδικά για:

– Προτάσεις-δράσεις στήριξης του προγράμματος εμβολιασμού-covid. Π.χ. ενημέρωση των πολιτών με δελτίο τύπου, δημιουργία ηχητικού ή οπτικού αρχείου, αποστολή SMS κ.α.

– Προτάσεις σχετικά με δράσεις του Δήμου σε περίπτωση αδυναμίας του ΕΟΔΥ.

– Αναγκαιότητα ή όχι η συνέχιση των δειγματολογικών ελέγχων για αποφυγή καταστροφικών για το Δήμο μας επιδημικών εκρήξεων;

2) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Σητείας στο «Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων» του Π.Ο.Υ που έχει ως αποκλειστικό σκοπό την συνδρομή σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής (προσυμπτωματικός έλεγχος των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου, οργάνωση ημερίδων, σεμινάρια σε θέματα δημόσιας υγείας κ.α.)

3) Αναγκαιότητα ανάθεσης μελέτης σε επιστημονικό ίδρυμα με θέμα τη «διερεύνηση της επιβάρυνσης του πληθυσμού και του περιβάλλοντος του Δήμου Σητείας από τη χρόνια χρήση των φυτοφαρμάκων».

Οι αποφάσεις θα έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και θα τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση.

 

Πρόσφατα άρθρα