Τραγική είναι και η κατάσταση και στο νοσοκομείο Σητείας
Για ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών οι πυροβολισμοί στον Αγ. Νικόλαο
Η εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι τελικά ανθρωποκεντρική; ομιλία στην Ιεράπετρα (βίντεο)
Η θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας «Ιστός» παρουσιάζει στον Άγιο Νικόλαο την αστυνομική κωμωδία «το Κιόσκι»
Γρίφος με το πτώμα στον Καρτερό: Κάτω των 40, σε καλή κατάσταση εν ζωή, τουλάχιστον 2-3 μήνες στη θάλασσα
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Στα “κάγκελα” για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών – POS: Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα οι επιχειρηματίες
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σητείας
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,95 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο
Πεντάγωνο ΗΠΑ: Παραμένουν στη Μ.Ανατολή τα μαχητικά που συνέδραμαν κατά την επίθεση του Ιράν

Η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον και του Εμανουέλ Μακρόν στην ευρωπαϊκή κλειστή λίγκα

Η είδηση ότι 12 μεγαθήρια από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία (Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Γιουβέντους, Ίντερ) υπέγραψαν για τη σύσταση της κλειστής, European Super League, μία ημέρα μάλιστα πριν από την ανακοίνωση του νέου (από το 2024 κι έπειτα) format του Champions League, έσκασε σαν «βόμβα» στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η UEFA αντέδρασε άμεσα. Εξέδωσε δριμύτατη ανακοίνωση, απειλώντας με αποβολή από όλες τις διοργανώσεις τις 12 ομάδες που υπέγραψαν το project. Στα social media απλοί ανώνυμοι φίλαθλοι αμέσως άσκησαν έντονη κριτική στην απόφαση των μεγάλων συλλόγων, εκφράζοντας παράλληλα την αποδοκιμασία τους στην ιδέα ενός κλειστού πρωταθλήματος, όπως θα είναι η European Super League.

Οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία. Ακόμη και αρχηγοί κρατών μπήκαν στο παιχνίδι. Όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος χαιρέτησε την απόφαση των γαλλικών ομάδων να μην συμμετάσχουν στο εγχείρημα (σ.σ.: η Παρί έχει ταχθεί ξεκάθαρα εναντίων αν και είχε προσκληθεί).

Ο εκπρόσωπος Τύπος του Ελιζέ μιλώντας στο “RMC”, εξηγώντας: «Ο πρόεδρος Μακρόν χαιρετίζει την απόφαση των γαλλικών ομάδων να μην συμμετάσχουν σε ένα πρότζεκτ που θίγει τις αξίες του αθλητισμού. Στηρίζει τη γαλλική ομοσπονδία, την UEFA και τη FIFA στην προσπάθειά τους να διαφυλάξουν την ακεραιότητα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων».

Επίσης ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, πήρε θέση για την επικείμενη σύσταση της European Super League. Συγκεκριμένα εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία της, τη χαρακτήρισε επιζήμια για το ποδόσφαιρο και κάλεσε τους εμπλεκόμενους συλλόγους να μιλήσουν στους οπαδούς τους προτού κάνουν τα επόμενα βήματα.

«Τα σχέδια για μια ευρωπαϊκή Super League θα ήταν πολύ επιζήμια για το ποδόσφαιρο και υποστηρίζουμε τις ποδοσφαιρικές αρχές στο να αναλάβουν δράση. Θα χτυπούσαν στην καρδιά του εγχώριου παιχνιδιού και θα ανησυχήσουν τους θαυμαστές σε όλη τη χώρα. Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι πρέπει να απαντήσουν στους οπαδούς τους και στην ευρύτερη κοινότητα ποδοσφαίρου προτού κάνουν περαιτέρω βήματα» ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist