Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

N. Αφρική: Πυρκαγιά σε εμβληματικό όρος στην Κέιπ Τάουν – Καταστροφές σε κτίρια πανεπιστημίου

Ένας πυροσβέστης διακομίστηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα, τόνισαν οι δημοτικές αρχές, ενώ συνάδελφοί του έδιναν μάχη για να κατασβέσουν τη φωτιά.

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες Κυριακή στο Table Mountain, εμβληματικό όρος που επιβλέπει την Κέιπ Τάουν, και δεν είχε κατασβεστεί ως αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με τις αρχές της μεγαλούπολης της Νότιας Αφρικής.

Οι φλόγες κατέστρεψαν μέρος εστιατορίου πλάι στο μνημείο που έχει ανεγερθεί προς τιμή του βρετανού εποίκου και πολιτικού Σέσιλ Ρόουντς, το οποίο προσφέρει εξαίρετη θέα στο λιμάνι, σε οικήματα και κτίρια του περίβλεπτου Cape Town University, διευκρίνισαν οι αρχές της πόλης σε ανακοίνωσή τους.

Ένας πυροσβέστης διακομίστηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα, τόνισαν οι δημοτικές αρχές, ενώ συνάδελφοί του έδιναν μάχη για να κατασβέσουν τη φωτιά.

Εκατοντάδες φοιτητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα με τα πόδια χθες τις εστίες τους, βαδίζοντας κατά μήκος του κεντρικού δρόμου για να σωθούν από τις φλόγες και τον καπνό και να αναζητήσουν καταφύγιο. Απομακρύνθηκαν όλοι το βράδυ, σύμφωνα με τις αρχές, καθώς «ισχυροί άνεμοι» εξάπλωσαν τη φωτιά.

Το Εθνικό Πάρκο του Όρους Τέιμπλ, που εκτείνεται σε μεγάλο τμήμα μιας ζώνης της πόλης που δεν έχει οικοδομηθεί, κάλεσε χθες το πρωί, ιδίως μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, τους πεζοπόρους να απομακρυνθούν αμέσως και τους αυτοκινητιστές να σπεύσουν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους από χώρο στάθμευσης σε μικρή απόσταση.

Το πυροσβεστικό σώμα έλαβε την πρώτη ειδοποίηση πως εκδηλώθηκε φωτιά λίγο πριν από τις 09:00 χθες (τοπική ώρα· 10:00 ώρα Ελλάδας). Αναπτύχθηκε ισχυρή δύναμη, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν τρία ελικόπτερα.

Στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Κέιπ Τάουν «λογοτεχνικοί θησαυροί χάθηκαν με τραγικό τρόπο», αλλά κάποια από τα «πιο πολύτιμα έργα» μπόρεσαν να σωθούν, ανέφερε η δημοτική αρχή.

Το πανεπιστήμιο, που θεωρείται από τα καλύτερα στην ήπειρο, είναι χτισμένο στο μεγαλύτερο μέρος του στις πλαγιές του Devil’s Peak, κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist