Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣημαντικά βραβεία στο Βερολίνο για τα ελαιόλαδα του τόπου μας

Σημαντικά βραβεία στο Βερολίνο για τα ελαιόλαδα του τόπου μας

Από

Ημερομηνία

Το δεύτερο, στη σειρά, βραβείο στις δύο διαδοχικές χρονιές που έχει θεσμοθετηθεί και πραγματοποιείται ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου  «Berlin GOOA 2021 Competition», στο Βερολίνο, κέρδισε το ελαιόλαδο «ΚΡΙΤΣΑ 0.3», που τυποποιεί ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Κριτσάς. Πέρυσι είχε κατακτήσει το χρυσό, φέτος κέρδισε το ασημένιο βραβείο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ στο συγκεκριμένο διαγωνισμό οι διαγωνισθέντες υπερδιπλασιάστηκαν από πέρυσι και από 390 (από 15 χώρες) έφτασαν στους 730, από 22 χώρες!

Με ικανοποίηση, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κριτσάς Νίκος Αφορδακός γνωστοποίησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ τη νέα διάκριση για το κριτσώτικο ελαιόλαδο, που διακρίθηκε στην κατηγορία «μεσαίας έντασης, φρουτώδες». Ο κ. Αφορδακός είπε ότι δείγματα του ελαιολάδου «ΚΡΙΤΣΑ 0.3» έχουν αποσταλεί και σε άλλους διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς ελαιολάδου, με κορυφαίο εκείνο της Ισπανίας, «Mario Solinas», που διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελαιολάδου, στον οποίο έχει διακριθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, κερδίζοντας μάλιστα και χρυσό!

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, στο διαγωνισμό ελαιολάδου του Βερολίνου, βραβεύτηκαν και άλλα ελαιόλαδα, που διαγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες, και τα οποία παράγονται και τυποποιούνται στο Νομό Λασιθίου. Πρόκειται για τα εξής: «Physis of Crete», «Skoutari Olive Oil», «Vassilakis Estate», «BioSitia SA», «Lasithiotakis Chrisovalantis», «Terra di Sitia», «Malliotaki Maria – Elasion», «Ziro Sitia».

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα