ΑρχικήΑθλητισμόςΣτην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Γιώργος Κωστάκης

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Γιώργος Κωστάκης

Από

Ημερομηνία

Με σπουδαία εμφάνιση και μια ακόμη μεγάλη επιτυχία επέστρεψε ξανά στις διεθνείς διοργανώσεις ο Γιώργος Κωστάκης, ο οποίος στο στάδιο “Ζντζίσλαβ Κρζίσκοβιακ” στο Μπιντκότζ της Πολωνίας, εκεί όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της IPC, κατάφερε να προσθέσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του.

Ο 33χρονος άλτης του Σπάρτακου από τη Φουρνή Νεαπόλεως, ήταν ο νικητής στο αγώνισμα του μήκους και την κατηγορία Τ47, σημειώνοντας επίδοση 6.45μ. η οποία τον έφερε και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης.

 

Έσπασε το φράγμα των 30μ. και  πήρε το χρυσό!

To φράγμα των 30 μέτρων στον ακοντισμό F54, «έσπασε» ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, το οποίο είχε πλησιάσει συνολικά τέσσερις φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2018, του 2016, του 2014 και του 2012, ωστόσο είχε περιοριστεί στην 2η θέση.

Αυτή τη φορά, ο Στεφανουδάκης βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και δεν άφησε την… χρυσή ευκαιρία να πάει χαμένη. Στη δεύτερη βολή είχε επίδοση 30.74μ. που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων και φυσικά νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο κατείχε ο ίδιος από τις 13 Νοεμβρίου 2019 στο Ντουμπάι με 29.76μ.

Ο κάτοχος δύο μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, είχε συνολικά δύο βολές πάνω από τα 30 μέτρα, αφού η 5η προσπάθεια μετρήθηκε 30.24μ. Στον ίδιο τελικό, ο Αθανάσιος Γεωργιάδης, κατέλαβε την 6η θέση με επίδοση 21.20μ.

Πρόσφατα άρθρα