Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑποχαιρετώντας τη φετινή σχολική χρονιά στο 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου...

Αποχαιρετώντας τη φετινή σχολική χρονιά στο 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου…

Από

Ημερομηνία

Η σχολική χρονιά που μόλις έφτασε στο τέλος της ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες … Η τηλεκπαίδευση και η απόσταση που δημιούργησε στέρησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε μεγάλο βαθμό – αλλά, ευτυχώς, όχι εντελώς!- την ευκαιρία για άμεση επικοινωνία και βιωματική μάθηση. Έτσι, επιστρέφοντας στο σχολείο μετά την άρση της καραντίνας, η ανάγκη όλων για δημιουργικές δια ζώσης δράσεις ήταν κάτι παραπάνω από έντονη…

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ίδρυμα Ευγενίδου, σχετικό με την τέχνη του 2D animation, η οποία ζωντανεύει χαρακτήρες, αντικείμενα και κόσμους ολόκληρους μπροστά στα μάτια των θεατών. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας που συμμετείχαν σε αυτό, με τη φροντίδα της κ. Ιωάννας Παπαδάκη, μετατράπηκαν σε animators και ανακάλυψαν τις τεχνικές του 2D animation, τους τρόπους που δημιουργείται, τις βασικές του αρχές και την ορολογία που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του κλάδου. Στην συνέχεια, με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού, πειραματίστηκαν στο «bouncing ball animation» χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως το tweening και το onion skinning, παράγοντας δικές τους πρωτότυπες δημιουργίες.

Μια πολύ σημαντική δράση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου ήταν και η ενημέρωσή τους από εκπαιδευτικούς των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ του δήμου μας για τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους μετά το Γυμνάσιο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Νικόλαο Αποστολάκη (Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου), Καρακού Μαρία, Κοντολαιμάκη Νεκτάριο, Κιρλάκης Νικόλαο, Μαρκάκη Νικόλαο (Καθηγητές του ΕΠΑΛ Νεάπολης), Τουτουδάκη Μαρία (Υποδιευθύντρια του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου) και Ταμπουρατζή Εμμανουήλ (Καθηγητή του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου) για τις κατατοπιστικότατες πληροφορίες που έδωσαν στα παιδιά του σχολείου μας, με τις οποίες τα βοήθησαν ουσιαστικά στη σημαντική απόφαση που καλούνται να πάρουν ως προς την επιλογή του Λυκείου στο οποίο θα φοιτήσουν τη νέα σχολική χρονιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το σχολείο μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια δράση με τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου. Για δύο διδακτικές ώρες τα παιδιά και οι καθηγητές του σχολείου Ιωάννα Μπρόκου, Ιωάννα Παπαδάκη και Γιώργος Κόκκας μάζεψαν από τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου πάνω από 20 μεγάλες σακούλες από πλαστικά μπουκάλια, μάσκες αλλά και πολλά άλλα, παντός είδους, απορρίμματα! Μια δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων ώστε να σεβόμαστε περισσότερο το περιβάλλον και να το διατηρούμε καθαρό!

Η φετινή σχολική χρονιά, που χαρακτηριστικό της ήταν ο εγκλεισμός και η στέρηση της σωματικής άσκησης, δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο από τη διοργάνωση μιας Ημέρας Αθλητισμού! Έτσι την τελευταία μέρα του έτους, οι μαθητές μας συμμετείχαν σε αθλητικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, βόλλευ, πιγκ-πογκ και μπάσκετ, υπό την επίβλεψη του γυμναστή και υποδιευθυντή του σχολείου μας, κ. Μανώλη Τσαμπανάκη.

Με την ευκαιρία, τιμήσαμε τους μαθητές μας που διακρίθηκαν σε σημαντικούς αγώνες – διαγωνισμούς: τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης Ελένη Σίτη για την επιτυχία της στον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “ΘΑΛΗΣ” και την πρόκρισή της στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, καθώς επίσης και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης Γκαδρή Ελένη, Μουλακάκη Ειρήνη και Νικηφόρου Ευαγγελία που εκπροσώπησαν το σχολείο μας στους Παγκρήτιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης.

Αποχαιρετούμε, λοιπόν, τους μαθητές μας με τις καλύτερες ευχές για όμορφες και ξεκούραστες διακοπές και την ελπίδα η νέα σχολική χρονιά να είναι απαλλαγμένη από την απειλή της πανδημίας, για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε ακόμα περισσότερες και πιο βιωματικές δράσεις.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!

Πρόσφατα άρθρα