Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο βράδυ θα επανέλθει η ύδρευση στον Άγιο Νικόλαο

Το βράδυ θα επανέλθει η ύδρευση στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Τουλάχιστον ένα τρίωρο ακόμα θα χρειαστεί για να αντιμετωπιστεί η ζημιά και να επανέλθει η υδροδότηση στον Άγιο Νικόλαο. Ολόκληρη η πόλη έχει μείνει χωρίς νερό από το πρωί, από τα Χαβάνια έως τον κόμβο Κριτσάς, με μόνη εξαίρεση την περιοχή του Σταυρού.

Θυμίζουμε ότι έχουμε γενική διακοπή υδροδότησης από το πρωί μετά τη ζημιά που υπέστη ο κεντρικός αγωγός υδροδότησης της πόλης, την οποία προσπαθεί να επιδιορθώσει συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΝ Γιάννης Πεδιαδίτης, ο παλιός αγωγός είναι αμιαντοσωλήνα και ο μεταλλικός σύνδεσμος (ζιντώ) ο οποίος έσπασε προκαλώντας τη διαρροή διαφέρει κατά πολύ από το νέο τύπο «ζιντώ» που έχει προμηθευτεί η ΔΕΥΑΑΝ προκειμένου να επιδιορθώνει ζημιές του κεντρικού δικτύου, το οποίο, πλέον, στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από πλαστικές σωλήνες. Είναι λοιπόν σε εξέλιξη προσπάθεια για εφαρμογή «πατέντας» από το συνεργείο, που κόβει τον μεγάλο αγωγό ώστε να προσαρμόσει στη συνέχεια τμήμα πλαστικού σωλήνα συνενώνοντας τις δύο πλευρές του αμιαντοσωλήνα, στεγανώνοντας παράλληλα το σημείο της διαρροής. Όλα αυτά, με την ευχή να επιτύχει η φόρμουλα που επινοείται για να επιλυθεί το πρόβλημα…

Σύμφωνα με νεώτερη εκτίμηση, το νερό θα επανέλθει στις βρύσες μας, μετά από περίπου τρεις ώρες ενώ θα χρειαστεί και κάμποσος χρόνος για να γεμίσει και το αδειασμένο δίκτυο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Whilst I appreciate that every effort is being made to repair this break, it’s clear that the remaining old asbestos pipes must be replaced at the earliest opportunity. Planning for this should begin immediately and the work done in stages overnight starting as soon as possible.

    These old pipes are clearly a seriously weak link and it’s not acceptable to leave a city of over 20,000 people without water for 10 hours (or more)!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα