Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Αγαπώ τόσο πολύ την Κρήτη, τώρα είμαι Έλληνας πολίτης… αλλά ο Ian...

«Αγαπώ τόσο πολύ την Κρήτη, τώρα είμαι Έλληνας πολίτης… αλλά ο Ian πρέπει να είναι στην Αγγλία»

Από

Ημερομηνία

Αυτός είναι ο τίτλος μεγάλου άρθρου – αφιέρωμα της εφημερίδας Times του Λονδίνου στη Βικτώρια Χίσλοπ και αν παραξενεύεστε γιατί στον κύριο τίτλο αναφέρεται και το όνομα του Ian Hislop, του συζύγου της Βικτωρίας, είναι γιατί ο Ian είναι εξ ίσου επώνυμος και διάσημος με τη Βικτώρια. Ο υπότιτλος του άρθρου είναι «Ενώ ο σύζυγός της εκδίδει το περιοδικό Private Eye, η Βικτώρια έχει πουλήσει επτά εκατομμύρια βιβλία της».

¡ Η συνέντευξη δόθηκε μέσω υπολογιστή (Zoom) και η πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου αφορούσε τον καιρό της Κρήτης και η απάντηση της Βικτώριας ήταν «καλύτερα να μην ξέρεις!» και εννοούσε ότι, σε αντίθεση με το βροχερό Λονδίνο, στην Κρήτη ζούμε ήδη καλοκαίρι. Ακολουθούν αναφορές για τα μπέστ σέλλερ βιβλία της Βικτώριας, με ειδική μνεία στα τελευταία «Μια νύχτα του Αυγούστου» και το πολύ πρόσφατο παιδικό «Το νησί της Μαρίας».

¡ Επισημαίνεται ακόμα το γεγονός ότι θεωρείται εξέχον μέλος της κοινωνίας του Αγίου Νικολάου και γι’ αυτό έχει τιμηθεί από το Δήμο Αγίου Νικολάου, αλλά και η πρόσφατη απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποκτήσει και την Ελληνική υπηκοότητα.

«Η Κρήτη με κάνει να νιώθω πολύ ισορροπημένη»

Στην ερώτηση αν η Κρήτη είναι τώρα βάση της, η Βικτώρια Χίσλοπ απάντησε, με αναστεναγμό: «Όχι, πραγματικά, αλλά έχω τώρα την ελληνική ιθαγένεια, κάτι που με κάνει να νιώθω πολύ ισορροπημένη. Λατρεύω την Κρήτη, στην Κρήτη γράφω και από την Κρήτη προέρχονται οι ιδέες μου. Δεν έχω έμπνευση στο Ηνωμένο Βασίλειο! Δεν μπορώ να γράψω αγγλικούς χαρακτήρες. Η Ελλάδα μου προσφέρει ό,τι θέλω και ό,τι χρειάζομαι επαγγελματικά».

¡ Στο άρθρο γίνεται αναφορά ότι γνωρίζει ήδη καλά την ελληνική γλώσσα και αυτό τη βοηθά στις έρευνες που κάνει, αλλά και στο γράψιμό της. Αυτήν την περίοδο η συγγραφέας προετοιμάζει το επόμενο μυθιστόρημά της το οποίο διαδραματίζεται σε ένα νησί βόρεια της Κρήτης, τον περασμένο αιώνα, γράφοντας στο κίτρινο χαρτί που προτιμούν οι Έλληνες νομικοί.

¡ Ρωτήθηκε αν δυσκολεύεται να βρει ιδέες για να γράψει και η απάντησή της ήταν «ήμουν πραγματικά τυχερή με την καριέρα μου, αν τη θεωρείς καριέρα. Δεν είχα ποτέ έλλειψη ιδεών, αλλά αν έχεις μια ιδέα είναι μεγάλη χαρά να τη γράψεις. Νιώθω ότι η ζωή ενός συγγραφέα είναι υπέροχη. Το απολαμβάνω».

¡ Η Χίσλοπ ελπίζει ότι σύντομα η αγαπημένη της Κρήτη θα είναι σε θέση να καλωσορίσει τους τουρίστες: «Στην Κρήτη οι εμβολισμοί έχουν προχωρήσει και κάποια νησιά είναι covid free».

¡ Το άρθρο ολοκληρώνεται με τα σχόλια της Βικτώριας ότι «η Ελλάδα μου προσφέρει όλα όσα θέλω και χρειάζομαι επαγγελματικά» και ότι παρ’ όλο που κάνει σχέδια για ταξίδια «καλά είμαι στην Κρήτη! Η Κρήτη είναι ξεχωριστή» καταλήγει το άρθρο για τη Βικτώρια, της καλύτερης πρέσβειρας που είχαν ποτέ η Κρήτη και ο Άγιος Νικόλαος.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα