ΑρχικήVideoΆλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση ιστιοπλοϊας στον Άγιο Νικόλαο (βίντεο)

Άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση ιστιοπλοϊας στον Άγιο Νικόλαο (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Ένα όμορφο τριήμερο για την ιστιοπλοϊκή κλάση J24 ολοκληρώθηκε χθες στον Άγιο Νικόλαο με τη διοργάνωση της Α’ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος από τον ΙΟΑΝ «Αίολος». Οι συνθήκες αρκετά διαφορετικές σε σχέση με τις συνηθισμένες, όπου κάθε αγώνας ήταν ουσιαστικά μια μικρή γιορτή, με μόλις έξι σκάφη να συμμετέχουν, τρία από την Κρήτη (ΜΙΝΟΑΝ SPIRIT και ΚΙΚΑ του ΝΟ Γαζίου Κρήτης, ΑΝΑΣΣΑ του ΙΟ Ηρακλείου) και τρία εκτός μεγαλονήσου (AURORA και J MANIA του ΝΟ Παλαιού Φαλήρου και αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας).

Με τις καιρικές συνθήκες ιδιαίτερα ευνοϊκές, έγιναν και τις τρεις ημέρες οι τρεις προγραμματισμένες ιστιοδρομίες (σύνολο εννέα), οι οποίες και ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικές, στη «μάχη» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Θυμίζουμε ότι δεν εκπροσώπηση για τον διοργανωτή ΙΟΑΝ δεν υπήρξε αυτή τη φορά, καθώς δεν ήταν εφικτό εν μέσω τουριστικής σεζόν να συγκροτηθεί το πλήρωμα του «ΕΥΝΙΚΗ» και να πάρει μέρος προκειμένου να διεκδικήσει μια ακόμη νίκη και έναν ακόμη τίτλο πρωταθλητή, ο οποίος βέβαια θα κριθεί στην Β’ φάση η οποία προγραμματίζεται για το φθινόπωρο.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του «Aurora» του ΝΟΠΦ, μέλος της οποίας ήταν και ο Δημήτρης Αλτσιάδης.

Στην λιτή τελετή απονομών λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου το οποίο εφαρμόστηκε πιστά στις εγκαταστάσεις του ΙΟΑΝ στη Μαρίνα όπου απλώς δόθηκαν τα αναμνηστικά έπαθλα χωρίς κάτι περισσότερο, ο πρόεδρος του Δημήτρης Αλτσιάδης ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στον αγώνα σε δύσκολες εποχές ελπίζοντας ότι πέρασαν όλοι καλά, τους χορηγούς, τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου (παρών ήταν ο πρόεδρος της Μιχάλης Φαρσάρης), τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου, τις επιτροπές αγώνα και το συμβούλιο του Ομίλου και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια στους επόμενους αγώνες.

Ο πρόεδρος της κλάσης J 24 Άρης Παλλήκαρης, από την πλευρά του ευχαρίστησε τον ΙΟΑΝ ο οποίος για δεύτερη φορά σε συνθήκες κορονοϊού ανταποκρίθηκε και διοργάνωσε έναν αγώνα, όλους όσους βοήθησαν, ενώ για τον αριθμό των έξι σκαφών σίγουρα δεν ήταν ότι καλύτερο σε σχέση με τα συνηθισμένα, όμως ευχαρίστησε όλα τα πληρώματα, καθώς για τις εποχές που βρισκόμαστε ήταν ικανοποιητικός. Κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται για αγώνες, πρέπει να μην περνάει ανεκμετάλλευτη, καθώς τους διατηρεί ενεργούς ώστε όταν ξεπεραστεί όλη αυτή η κατάσταση να είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα και έκλεισε με την ευχή στο δεύτερο μισό της σεζόν να υπάρξουν περισσότεροι αγώνες.

Η τελική κατάταξη

  1. Aurora-ΝΟΠΦ 4-3-3-1-2-1-1-1-2
  2. Hellenic Police-ΝΟΘ 1-1-4-3-1-2-3-3-3
  3. J Mania-ΝΟΠΦ 2-2-2-DSQ-3-3-2-2-1
  4. Minoan Spirit-ΝΟΓΚ 3-4-1-2-4-DSQ-5-5-4
  5. ΚΙΚΑ-ΝΟΓΚ 5-5-5-4-5-4-4-4-5
  6. ΑΝΑΣΣΑ-ΙΟΗ 6-6-6-5-6-5-6-6-6

 

Πρόσφατα άρθρα