ΑρχικήVideoΟ εμβολιασμός προφυλάσσει από τις μεταλλάξεις «Δέλτα» - Σύσκεψη για τα κρούσματα...

Ο εμβολιασμός προφυλάσσει από τις μεταλλάξεις «Δέλτα» – Σύσκεψη για τα κρούσματα της Κρήτης (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

«Οι μεταλλάξεις Δέλτα εμφανίζονται και στην Κρήτη και θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ο κόσμος του νησιού», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα από την Πολιτική Προστασία υπό τον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Χαρδαλιά και με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων κυβερνητικών παραγόντων, του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ υπάρχουν 15 μεταλλαγμένα στελέχη στην Κρήτη και ειδικά στην Π.Ε. Ηρακλείου.

Στη δήλωσή του ο κ. Βαμβακάς επεσήμανε πως το στέλεχος παρουσιάζει κατά 60% υψηλότερη μεταδοτικότητα και διπλασιάζει τις νοσηλείες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας απεύθυνε έκκληση για εμβολιασμό στους κατοίκους της Κρήτης. «Ο κόσμος να έλθει να εμβολιαστεί. Να εμβολιαστεί πλήρως έτσι ώστε να συνεχιστεί η καλή εικόνα που υπάρχει στην Κρήτη και να προφυλαχθούμε κι από αυτές τις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές και εφόσον νοσήσουν οι ανεμβολίαστοι θα χρειαστεί να νοσηλευτούν», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Βαμβακάς.

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα μεταλλάξεων του κορονοϊού στη χώρα μας. Από την ανάλυση 564 δειγμάτων που αφορούν την περίοδο 11 Μαΐου 2021 έως 16 Ιουνίου 2021, εντοπίστηκαν 481 νέα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Από τα νέα αυτά κρούσματα, τα 18 αφορούν στη μετάλλαξη “Δέλτα” και σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση τα 15 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, ένα στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και ένα εντοπίστηκε σε πύλη εισόδου και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Τα συνολικά κρούσματα της μετάλλαξης “Δέλτα” στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 29.

Να αναφέρουμε τέλος ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κρούσματα του στελέχους “Δέλτα” στο νομό Λασιθίου.

Πρόσφατα άρθρα