ΑρχικήΑθλητισμόςΚολύμβηση-ΥδατοσφαίρισηΘετική παρουσία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ο ΝΟΑΝ

Θετική παρουσία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ο ΝΟΑΝ

Από

Ημερομηνία

Αξιόλογες εμφανίσεις πραγματοποίησε η αποστολή του ΝΟΑΝ στην επανεμφάνιση του σωματείου του Αγίου Νικολάου σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών κολύμβησης, διοργάνωση η οποία ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη στις Κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’, Β’ και ολοκληρώθηκε χθες με τις Κατηγορίες
Παίδων – Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων, στο κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, για τα σωματεία της Νοτίου
Ελλάδας και στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης για αυτά της Βορείου Ελλάδας, με σχεδόν 3000 κολυμβητές / τριες από 160 σωματεία όλης της χώρας να παίρνουν μέρος.
Ο ΝΟΑΝ εκπροσωπήθηκε από δύο αθλήτριες, τη Ζωή Βερυκοκίδη και την Ειρήνη Χαλκιαδάκη και τον αθλητή
Κριστιάν Πόπα, έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή τους από Ημερίδα ορίων η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου.
Αναλυτικά, η επίσημη ενημέρωση του σωματείου αναφέρει «Στις 14-17 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Παμπαίδων Α’-Β’ και Παγκορασίδων Α’-Β’ στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στην Αθήνα. Ο Ναυτικός Όμιλος Αγίου Νικολάου, μετά από απουσία πέντε χρόνων (το 2019 είχε μια συμμετοχή), επανήλθε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Μικτών κατηγοριών.
Στους αγώνες συμμετείχαν τρεις αθλητές του Σωματείου, η Ειρήνη Χαλκιαδάκη, η Ζωή Βερυκοκίδη και ο Κριστιάν Πόπα. Αν και το χρονικό διάστημα που προπονήθηκαν ήταν πολύ μικρό, κατάφεραν όχι μόνο να
πιάσουν τους χρόνους που απαιτούνται για τη συμμετοχή τους στους αγώνες, αλλά να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις, να πλασαριστούν μέσα στους είκοσι καλύτερους και να δώσουν βαθμούς στον
ΝΟΑΝ μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. Η Ειρήνη Χαλκιαδάκη στα 50μ. πεταλούδα κατέλαβε την δέκατη τρίτη θέση με επίδοση 0’.34’’.90, στα 100μ. πεταλούδα τη δέκατη έκτη με χρόνο 1’24’’ και στα 100μ.
ελεύθερο, ήρθε εικοστή δεύτερη με 1’12’’30.
Η Ζωή Βερυκοκίδη ήταν δέκατη όγδοη και στα τρία αγωνίσματα που συμμετείχε, κάνοντας ατομικά ρεκόρ. Στα 50μ. ύπτιο είχε χρόνο 0’35’’40 μη κάνοντας καλή εκκίνηση και τερματισμό. Στα 200μ. ύπτιο είχε 2’50’’.40 και στα 200μ. ελεύθερο 2’30’’.10.
Τέλος, ο Κριστιάν Πόπα συμμετείχε στα 100μ. πεταλούδα, 100μ. και 200μ. ελεύθερο.
Αν και ο χρόνος του στα 200μ. ελεύθερο ήταν 2’20’’.10 που θα του εξασφάλιζε την δέκατη τέταρτη θέση, ακυρώθηκε λόγω εκκίνησης, κάτι που δηλώνει την απειρία των νέων παιδιών. Στα 100μ. ελεύθερο είχε
χρόνο 1’05’’.90 και στα 100μ. πεταλούδα 1’18’’.20, γεγονός που τον έφερε στην εικοστή δεύτερη θέση και ατομικό ρεκόρ.
Την αποστολή στην Αθήνα συνόδευσαν ο προπονητής Εμμανουήλ Τσαμπανάκη και η γραμματέας του Δ.Σ. του ΝΟΑΝ Ειρήνη Ταμπουρατζή. Ευχή όλων μας είναι οι μικροί κολυμβητές να συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους και να σημειώνουν πάντα επιτυχίες».

Πρόσφατα άρθρα