Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΦιλόλογοι και Μαθηματικοί λείπουν από τα σχολεία του Ν. Λασιθίου

Φιλόλογοι και Μαθηματικοί λείπουν από τα σχολεία του Ν. Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Τα κενά οργανικών θέσεων στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Λασιθίου ανέρχονται περίπου στα 65. Ήδη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου έχει ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Παιδείας αποστέλλοντας αναλυτικό πίνακα των κενών οργανικών θέσεων, στα 29 σχολεία του νομού και αναμένει την κατανομή που θα γίνει από τις 11.700 προσλήψεις μονίμων καθηγητών που προκήρυξε και πρόκειται να κάνει το υπουργείο.

Όπως είπε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου Αθαν. Κατσαγκόλης, στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά, μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου η Διεύθυνση θα αποστείλει στο υπουργείο επικαιροποιημένα στοιχεία για τις κενές οργανικές θέσεις, για να ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών.

Όπως τόνισε, εδώ και μια δεκαετία περίπου δεν έχει διοριστεί κανείς μόνιμος καθηγητής και, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, μέχρι τις 28 Αυγούστου αναμένεται να έχει λήξει η διαδικασία των νέων διορισμών μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λασιθίου, οι κενές οργανικές θέσεις έχουν ως: 28 φιλόλογοι, 15 μαθηματικοί, 3 θεολόγοι, 3 μηχανολόγων, 2 ηλεκτρονικών, 2 ιατρικής, 2 νοσηλευτικής, 1 γερμανικής γλώσσας, 1 μεθοδολογίας ιστορίας και θεωρίας της επιστήμης,  1 οικονομίας, 1 πολ. μηχανικών-αρχιτεκτόνων, 2 πληροφορικής, 3 βρεφονηπιοκόμων, 2 μουσικής επιστήμης.

Σε τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των στοιχείων, την οποία αντιμετώπισαν και άλλες διευθύνσεις εκπαίδευσης, οφείλεται η μη τροφοδότηση με τα κενά που αφορούν φυσικούς, χημικούς, βιολόγους, που θα αντιμετωπιστεί σε επόμενη φάση.

Όσα από τα οργανικά κενά δεν αντιμετωπιστούν με τοποθέτηση μόνιμων εκπαιδευτικών, θα συμπληρωθούν με αναπληρωτές καθηγητές για την ερχόμενη εκπαιδευτική χρονιά.

 

Πρόσφατα άρθρα