Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο ΕΠΑΛ Νεάπολης στο πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ»

Το ΕΠΑΛ Νεάπολης στο πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ»

Από

Ημερομηνία

Το ΕΠΑΛ Νεάπολης συμμετέχει στο πρόγραμμα “Μια νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”. Είναι η 3η συνεχόμενη σχολική χρονιά που το σχολείο μας συμμετέχει στις δράσεις του προγράμματος “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ” με την υλοποίηση πέντε υποδράσεων.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε διαδικτυακά την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 όπου παρουσιάστηκαν και οι 5 υποδράσεις και τα παραδοτέα αυτών.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήσαμε τα εξής:

Υποδράση 1: “Δημιουργώντας τρισδιάστατα μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά εξαρτήματα” με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Νεκτάριο Κοντολαιμάκη.

Στα πλαίσια της υποδράσης αγοράσαμε έναν εκτυπωτή τρισδιάστατης εκτύπωσης με τον οποίο εκτυπώσαμε αντικείμενα χρήσιμα στην διδασκαλία θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων.

Υποδραση 2: “Εποπτικό μέσο κινητήρα εσωτερικής καύσης για εργαστηριακές ασκήσεις” με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Γιώργο Κουδουμά.

Στα πλαίσια της υποδράσης αυτής αγοράσαμε έναν πλήρως λειτουργικό κινητήρα εσωτερικής καύσης τον οποίο τοποθετήσαμε σε μεταλλική βαση. Έτσι είναι δυνατή η κανονική λειτουργία του κινητήρα και η εκτέλεση πολλαπλών εργαστηριακών ασκήσεων στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας του τεχνικού Οχημάτων.

Υποδράση 3: “Το αίθριο μας” με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Δήμητρα Κουφοπούλου.

Στην υποδράση αυτή συντηρήσαμε και αναδείξαμε με τοποθέτηση νέων γλαστρών και φυτών  το εσωτερικό αίθριο του σχολείου μας.

Υποδράση 4: “Υιοθέτηση και εξωραϊσμός σχολικής γωνιάς” με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Μαρία Καραδήμου και Μαντώ Βουρεξάκη.

Στα πλαίσια της 4ης υποδράσης αναδείξαμε μία εσωτερική γωνία των κοινόχρηστων χώρων του σχολείου μας με την αναπαλαίωση και ανακατασκευή ξύλινου τραπεζιού και την ενχύτευση γυάλινης χρωματιστής επιφάνειας επι αυτού.

Υποδράση 5: “Αυτοματισμός super market εν καιρώ Covid 19” με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κο Νίκο Κυρλάκη.

Σε αυτή την υποδράση κατασκευάστηκε μακέτα super market με πλήρες σύστημα αυτοματισμού ελέγχου εισόδου αυτοκινήτων στο “πάρκινγκ” και ανθρώπων στο “κατάστημα”.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας που βοήθησαν στην υλοποίηση των παραπάνω υποδράσεων παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες την παρούσα σχολική χρονιά. Τα παραδοτέα βρίσκονται στο σχολείο μας, είναι εντυπωσιακά και σίγουρα θα βοηθήσουν στο μέλλον στην πληρέστερη εκπαίδευση των μαθητών μας αλλά και στην γενικότερη αναβάθμιση του σχολείου μας.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε ένα βίντεο-παρουσίαση και των 5 υποδράσεων:

https://vimeo.com/560829138

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από την υλοποίηση του προγράμματος μας:

https://1epal-neapol.las.sch.gr/?page_id=3131

Ο Υπεύθυνος του προγράμματος “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ” για το ΕΠΑΛ Νεάπολης

Νεκτάριος Κοντολαιμάκης – Μηχανολόγος

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Κουτάντος – Ηλεκτρολόγος

 

Πρόσφατα άρθρα