Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΠΑΟΔΑΝ μέχρι και τον...

Δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΠΑΟΔΑΝ μέχρι και τον 15αύγουστο

Από

Ημερομηνία

Την απόφαση να μην πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου εκδηλώσεις μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο και να μην εξεταστεί η λογική χρηματοδοτήσεων και συνδιοργανώσεων, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΔΑΝ που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης. Ένα σκεπτικό που ακολουθεί και την σχετική, πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου για να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ένεκα και της αύξησης των κρουσμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ από τα μέσα του Αυγούστου και μετά θα γίνει εκ νέου συζήτηση προκειμένου, ει δυνατόν, οι αποφάσεις αυτές να αναθεωρηθούν, στην κατεύθυνση της διεξαγωγής ορισμένων εκδηλώσεων που είχαν σχεδιαστεί για τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου και του ΠΑΟΔΑΝ αλλά συλλόγων κλπ, θα γίνουν κανονικά, με τους διοργανωτές να αναλαμβάνουν την τήρηση των μέτρων.

Το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου στη Νεάπολη

Όπως και επίσημα ειπώθηκε στο Δ.Σ., αποφασίστηκε από τον ΠΟΑΔΑΝ να μην πραγματοποιηθούν ούτε τα «Δρήρεια», ούτε εν γένει οι εκδηλώσεις του διημέρου του Δεκαπενταύγουστου στη Νεάπολη (η ΑΝΑΤΟΛΗ είχε γράψει σχετικά εδώ και αρκετές ημέρες).

Τι προγραμματίζεται να γίνει

Κανονικά, πάντως, στις αρχές Αυγούστου και πάντα εάν η επιδημιολογική εικόνα δεν έχει χειροτέψει, προγραμματίζεται, όπως ειπώθηκε, να γίνει η υπαίθρια περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τίτλο «Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση», που θα «ταξιδέψει» σε όλες τις πρωτεύουσες της Κρήτης.Αυτή εξετάζεται, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΟΑΔΑΝ Χάρης Αλεξάκης, να γίνει στον παραλιακό δρόμο του Αγίου Νικολάου, από τις 5 έως τις 30 Αυγούστου.

Επιπλέον, θα εξεταστεί πως θα μπορέσει να υλοποιηθεί, στους Μύλους, στις Αλυκές στην Ελούντα, με τη συμβολή και του Δήμου και του ΠΑΟΔΑΝ και η παράσταση ο «Καπετάν Μιχάλης», το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε μορφή σύγχρονης όπερας σε σύνθεση του Δημήτρη Μαραμή, που αποτελεί και την καλλιτεχνική πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης για τους πανελλήνιους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το σκεπτικό των ανθρώπων του ΠΑΟΔΑΝ είναι ότι η εν λόγω εμβληματική παράσταση ήταν εξαρχής προγραμματισμένη για τις αρχές Σεπτεμβρίου, γίνεται σε όλες τις πρωτεύουσες των Δήμων του νησιού και ο προϋπολογισμός ούτως ή άλλως δεν είναι μεγάλος.

Διάθεση και πρόθεση υπάρχει για να πραγματοποιηθεί και το «Πνεύμα της Σκάλας», επίσης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

Ανοιχτό «παράθυρο» για εκθέσεις

Επιπλέον, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης της δημοτικής πινακοθήκης για πραγματοποίηση εκθέσεων, με απαραίτητη πάντα προϋπόθεση, τόνισε ο κ. Αλεξάκης, την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως ορίζονται για τέτοιες εκδηλώσεις.

Πρόσφατα άρθρα