Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣυζήτηση για το πράσινο και την αφαίρεση δέντρων στο δήμο Αγίου Νικολάου

Συζήτηση για το πράσινο και την αφαίρεση δέντρων στο δήμο Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Αρκετή συζήτηση έγινε στα θέματα της έγκρισης των αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την απομάκρυνση κυπαρισσιού από το Κοιμητήριο Φουρνής μετά από αίτημα κατοίκων, για να καταστραφούν τάφοι κλπ. και για την εκρίζωση δενδρωδών πικροδαφνών εντός του οικισμού Καστελλίου Φουρνής. Το πρώτο θέμα ψηφίστηκε, ενώ το δεύτερο δεν πέρασε από το συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ από την αντιπολίτευση ακούστηκε κριτική και αμφισβήτηση για το προσωπικό του Δήμου σχετικά με την αφαίρεση δέντρων κλπ.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως «δεν γίνεται, όποτε μας βολεύουν οι εισηγήσεις να τις κάνουμε δεκτές και, όποτε δεν μας αρέσουν, να μην τις κάνουμε. Η υπηρεσία τις περισσότερες φορές έχει τις επιφυλάξεις της, είναι όμως διαφορετική η σημασία ενός δέντρου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, σε πλατεία στην Αθήνα και σε μια πλατεία στη Φουρνή. Δεν μπορούμε να λέμε ότι η προστασία ενός δέντρου εκεί, που υπάρχουν άπειρα δέντρα γύρω-γύρω, έχει την ίδια σημασία με ένα δέντρο π.χ. στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είπαμε να κόβονται δέντρα αναίτια, όταν όμως υπάρχει ζήτημα δεν υπάρχει νομίζω θέμα».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Φιλιππάκης πρότεινε, όταν αποφασίζεται να ξεριζωθεί ένα δέντρο, η Υπηρεσία Πρασίνου επί τόπου να προτείνει και την αντικατάστασή του. Με την παρατήρησή του συμφώνησε όλο το Δ.Σ.

Για τα δέντρα που έχουν αφαιρεθεί στην πόλη του Αγίου Νικολάου ο κ. Ζερβός πρόσθεσε ότι από τον προσεχή Οκτώβριο ο εργολάβος -που έχει αναλάβει τη διαχείριση του πρασίνου στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Νικολάου και  διαθέτει το ανάλογο μηχάνημα- θα πάει εκεί που ήταν παλιά το δέντρο και με ένα τρυπάνι θα ανοίξει τρύπα αφαιρώντας τον κορμό.

Αντίστοιχη διαδικασία θα λάβει χώρα και στην περιοχή της Λίμνης, όπου στις τρύπες που υπήρχαν δέντρα θα ανοιχτούν οι τρύπες για να μπουν τα δέντρα που θα συμφωνηθούν με την υπηρεσία.

Πρόσφατα άρθρα