Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Από

Ημερομηνία

Εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου για τον Ιωάννη Καποδίστρια στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως

 

Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή μας για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου ε.ε. θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως και μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτο Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδος, επί τη συμπληρώσει 190 ετών από την δολοφονία του.

Γιά τήν προσωπικότητα, τή ζωή, τό ἔργο καί τή συμβολή τοῦ Κυβερνήτη στό Γένος θά ὁμιλήσει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας καί Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ιερατική Σύναξη για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Ομιλητές θα είναι:

  • Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας, κρίσεις και επικρίσεις επάνω στην πολιτική του».
  • Η κ. Μαρία Γ. Σεργάκη, τ. Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Νομού Λασιθίου, με θέμα: «Από τη Γραμβούσα στο Μεραμβέλλο. Η αποτίμηση της εκστρατείας στην Ανατολική Κρήτη, το 1827».

Η Θεία Λειτουργία και οι ως άνω ομιλίες θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube και τον ραδιοφωνικό σταθμό 90,2 FM.

Πρόσφατα άρθρα