Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠώς λειτουργεί πλέον η εστίαση-Μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες στους εσωτερικούς χώρους

Πώς λειτουργεί πλέον η εστίαση-Μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες στους εσωτερικούς χώρους

Από

Ημερομηνία

Προσβάσιμοι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μέχρι έξι μήνες πριν είναι από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου οι κλειστοί χώροι εστίασης-διασκέδασης. Οι έλεγχοι βεβαίωσης νόσησης ή εμβολιασμού θα πρέπει να γίνονται στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή του covid free app.

Εξαίρεση, βάσει του σχετικού ΦΕΚ, αποτελούν τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορονοϊό, τα οποία και θα δύνανται να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους εστίασης με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών. Σύμφωνα με όσα δήλωσε σχετικά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι μικρό και σε χαμηλότερα ποσοστά από τον γενικό πληθυσμό.

Όπως μετέφερε, πάντως, στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου Κωστής Ζαχαριάς, με την εν λόγω εφαρμογή ήδη έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, αφού κατά τις δύο προηγούμενες ουσιαστικά δεν λειτουργούσε, ενώ και την προηγούμενη εβδομάδα κολλούσε και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει.

Προς το παρόν βέβαια, με τη βοήθεια και των καλών ακόμη συνθηκών, δεν έχει ακόμη χρειαστεί τα καταστήματα να δουλέψουν σε κλειστούς χώρους -πλην αυτών που ήδη λειτουργούσαν ως μικτοί χώροι, που μετριόνταν για τον Άγιο Νικόλαο στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Ο κ. Ζαχαριάς εμφανίζεται, πάντως, βέβαιος ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να εφαρμόσει από το επόμενο διάστημα το μέτρο των αμιγών χώρων εντείνοντας και τους σχετικούς ελέγχους.

Σε ό,τι αφορά την είσοδο στα παιδιά 12-17 με τεστ, ο κ. Ζαχαριάς παρουσιάζεται σύμφωνος, από τη στιγμή που σε πολλές οικογένειες αν και οι γονείς έχουν εμβολιαστεί, διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. «Υπάρχει περίπτωση π.χ. δύο εμβολιασμένοι γονείς να θέλουν να πάνε για φαγητό με τα δύο παιδιά τους, που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να τα εμβολιάσουν. Ο εμβολιασμός σε αυτές τις ηλικίες επιτρέπεται, κακά τα ψέματα όμως σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας υπάρχουν ακόμη σκέψεις και όχι ξεκάθαρη απόφαση για το εάν θα προχωρήσουν», σημειώνει.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα