Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΡητή κατοχύρωση του 40ωρου-Oι προβλέψεις της νέας εργατικής νομοθεσίας

Ρητή κατοχύρωση του 40ωρου-Oι προβλέψεις της νέας εργατικής νομοθεσίας

Από

Ημερομηνία

Σε εφαρμογή τίθενται οι νέες ρυθμίσεις του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας αναφορικά με το χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες, τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας μετά από αίτηση του εργαζόμενου στο πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, τα διαλείμματα αλλά και την ρητή κατοχύρωση του 8ωρου / 40ωρου.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την εφαρμογή των διατάξεων του Ατομικού Εργατικού Δικαίου που περιλαμβάνονται στο νόμο προβλέπονται δικλείδες ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων και τον έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας.

40 ώρες την εβδομάδα

Σύμφωνα με την εγκύκλιο επιβεβαιώνεται με τρόπο γενικευμένο και σαφή για όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους εργασίας και όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, το πλήρες συμβατικό ωράριο εργασίας των 40 ωρών  εβδομαδιαίως για κάθε εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Για 5θήμερη εβδομάδα εργασίας το πλήρες συμβατικό ωράριο είναι το 8ωρο ημερησίως και για 6ήμερη εβδομάδα το πλήρες ωράριο είναι 6 ώρες και σαράντα λεπτά ημερησίως.

 

Δυνατότητα τετραημέρου

Στο πλαίσιο διευθέτησης του χρόνου εργασίας παρέχεται η δυνατότητα 4ημερης πλήρους απασχόλησης διάρκειας 40 ωρών εβδομαδιαίως και 10 ωρών ημερησίως, ύστερα από αίτηση του εργαζόμενου. Δεν είναι επιτρεπτή η απασχόληση πέραν των 10 ωρών ημερησίως και των 40 ωρών εβδομαδιαίως που κατανέμεται σε 4ήμερη βάση.

Εφ’ όσον δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση στην επιχείρηση ή δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με συλλογική σύμβαση, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας που προβλέπεται στο νόμο 1892/1990, μπορεί να εφαρμοστεί κατόπιν αιτήματος του εργαζόμενου, με ατομική συμφωνία. Στην περίπτωση αυτή, ο εργοδότης εξετάζει υποχρεωτικά τα αιτήματα εργαζομένων για σύναψη ατομικής συμφωνίας και προς διευκόλυνση των μερών, μπορεί να γνωστοποιεί στους εργαζόμενους αφ’ ενός τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση και αφ’ ετέρου τα πεδία των κατά περίπτωση επιχειρησιακών του αναγκών για την εφαρμογή συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

 

Υποχρεωτικά στο «Εργάνη»

Ο εργοδότης υποχρεώνεται να υποβάλει τη συμφωνία για διευθέτηση του χρόνου εργασίας στο Π.Σ. «Εργάνη», προκειμένου να διευκολύνονται οι έλεγχοι, που θα αποτρέπουν τυχόν καταστρατήγηση της νομοθεσίας. Από την έναρξη λειτουργίας του αναβαθμισμένου Π.Σ. «Εργάνη ΙΙ» και μετά, το πρόγραμμα εργασίας που αποτυπώνει το σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας μετά από αίτηση του εργαζόμενου, θα καταγράφεται και θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο στο ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης του χρόνου εργασίας.

Σημειώνεται επίσης ότι ενδεχόμενη καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους του εργοδότη λόγω μη υποβολής αιτήματος του εργαζόμενου για διευθέτηση, θεωρείται άκυρη. Εξάλλου, σε περίπτωση απόλυσης ή παραίτησης του εργαζόμενου πριν την έναρξη της περιόδου μειωμένης απασχόλησης, ο εργαζόμενος θα αποζημιωθεί για τις επιπλέον ώρες που εργάστηκε με τα ωρομίσθια που ισχύουν για υπερεργασία και υπερωρία (δηλαδή προσαύξηση 20% για υπερεργασία, 40% για υπερωρία, 120% για παράνομη υπερωρία).

 

Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι πήραν ελάχιστα

Με αφορμή την εγκύκλιο και τις προβλέψεις της, το μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπός της στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, Μανόλης Πεπόνης επισημαίνει πως η διευθέτηση επιμέρους θεμάτων δεν αποτελεί συζήτηση επί της ουσίας για τη στήριξη της εργασίας και την ανάπτυξη θέσεων εργασίας. «Το ταμείο ανάκαμψης, οι επενδύσεις και τα χρήματα που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια θα βρουν τους εργαζόμενους με τη πλάτη στον τοίχο μετά και το τελευταίο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ερμηνευτικές εγκυκλίους που το ακολουθούν», σημειώνει.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου υπογραμμίζει πως «η στήριξη της αγοράς εργασίας αποκαλύπτεται από τα τελικά ποσά που διατίθενται. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι θα μείνουν με ακόμα λιγότερα. Ήδη από τα πολλά εκατομμύρια που μοιράστηκαν για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, οι εργαζόμενοι και άνεργοι πήραν το 20% περίπου. Οι επιχειρήσεις το 80% και μάλιστα όχι οι πολύ μικρές. Είναι απορίας άξιο πόσοι και ποιοί μοιράστηκαν τόσα χρήματα και τελικά πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμα και σε επίπεδο Κρήτης, είναι ανάμεσα σε αυτούς», τονίζει ο κ. Πεπόνης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πρόσφατα άρθρα