Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠεριοδεία Κλιμακίου της K.O. Λασιθίου του ΚΚΕ στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης

Περιοδεία Κλιμακίου της K.O. Λασιθίου του ΚΚΕ στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης

Από

Ημερομηνία

Κλιμάκιο της Κ.Ο. Λασιθίου του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Τετάρτη  15 Σεπτέμβρη, περιοδεία στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης, με επικεφαλής τον Γιώργο Πάγκαλο όπου και συναντήθηκαν με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανησυχία από πλευράς του Κόμματος για την κατάσταση διάλυσης που έχει οδηγηθεί το Νοσοκομείο Νεάπολης σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, όσο και η στήριξη στα δίκαια αιτήματα και στις διεκδικήσεις των Υγειονομικών. Την περίοδο που διανύουμε βλέπουμε την επέλαση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στο νησί, με τις δομές Υγείας στο Λασίθι να βρίσκονται στο κόκκινο και τους Υγειονομικούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη φροντίδα στους ασθενείς.

Στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, επιβεβαιώθηκε η ακραία εντατικοποίηση που βιώνει το προσωπικό του Νοσοκομείου, σε συνθήκες έξαρσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Οι αναστολές που επέβαλε η κυβέρνηση άφησαν στον χώρο της υγείας αναπλήρωτα κενά σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα για την περιοχή 13 αναστολές στη Νεάπολη και 33 στον άγιο Νικόλαο από τις οποίες 1 Γιατρός στην Νεάπολη και 3 στον Άγιο Νικόλαο.

Χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης είναι πως οι Γιατροί του Διαλυνάκειου  αναγκάζονται να κάνουν εφημερίες σε Νεάπολη, Άγιο Νικόλαο, ΤΟΜΥ, εμβολιαστικά και περιφερειακά ιατρεία. Οι αναστολές οδήγησαν την κατάσταση στο μη περαιτέρω αφού οι ιατροί εργάζονται έως και 140 ώρες την εβδομάδα. Πολλές φορές τα περιφερειακά ιατρεία δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης χρόνου των ιατρών με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι ασθενείς.

Παράλληλα με αυτά  οι επικουρικοί εργαζόμενοι από διαφορά προγράμματα όπως ΕΣΠΑ είναι απλήρωτοι για τον μήνα Αύγουστο ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν λάβει τις υπερωρίες τους από τον μήνα Ιούνιο.

Η Κ.Ο. Λασιθίου του ΚΚΕ δηλώνει ξεκάθαρα την εναντίωση του Κόμματος στο ενδεχόμενο κλεισίματος του Νοσοκομείου- Κ.Υ. Νεάπολης  και με όλα τα μέσα θα συνεχίσει να δείχνει την αμέριστη συμπαράσταση στους Υγειονομικούς, έμπρακτα στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αυτή είναι η καλύτερη αναγνώριση των ηρώων της πανδημίας όπως τους αποκαλούσε στο 1ο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

 

Εν μέσω πανδημίας αποδεικνύεται το πόσο επίκαιρη είναι η θέση του ΚΚΕ για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν , για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος τα όποια επιχειρήματα χρησιμοποιούσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις για την συνύπαρξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί σε συνέχεια της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων αφήνει το σύστημα Υγείας αθωράκιστο, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υποστελεχωμένη.

Στεκόμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των Υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση όλου του προσωπικού , ένταξη τους στα ΒΑΕ, για άμεση καταβολή των μισθών των επικουρικών εργαζόμενων για τον μήνα Αύγουστο και των υπερωριών από τον μήνα Ιούνιο.

Τα μέλη , οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση ενός ανυποχώρητου κινήματος που θα παλεύει για την ενίσχυση των 4 Νοσοκομείων του Λασιθίου και θα βάζει στο προσκήνιο την προστασία της ζωής των εργαζομένων , για την διεκδίκηση Υγείας που θα έπρεπε να είναι δικαίωμα για όλους και όχι εμπόρευμα.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα