ΑρχικήΣητείαΠολιτισμόςΟλοκληρώθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός Μαντινιάδας που οργάνωσε το Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός Μαντινιάδας που οργάνωσε το Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Νικολάου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Σητεία

Από

Ημερομηνία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός Μαντινιάδας που οργάνωσε το Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Νικολάου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με την παρουσία και την ενεργό  στήριξη της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Η συμμετοχή της στόχο είχε την διανομή έντυπου υλικού στην πόλη της Σητείας και στον χώρο που γινόταν η εκδήλωση και την παράλληλη ενημέρωση σε θέματα σχετικά με τις εξαρτήσεις.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Σητείας, τον ΔΟΚΑ Σητείας και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης. Το Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Νικολάου είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται  από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στην πόλη της Σητείας, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, στον Πεζόδρομο «Πάπιες».

Συμμετείχαν 15 Πολιτιστικοί Σύλλογοι οι οποίοι προσέφεραν  τοπικά, παραδοσιακά εδέσματα. Ακόμη συμμετείχε ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας  με τις ζαχαρωτές του μαντινάδες.

Την βραδιά  μουσικά πλαισίωσε  το μουσικό συγκρότημα του Στέργιου Πασχαλάκη (βιολί) Μαζί του οι: Νίκος Πρινιωτάκης (βιολί), Δημήτρης Νικάκης ( λαούτο) και Νίκος Ραπάνης (κιθάρα). Στους μουσικούς ήχους που πλημμύρισαν τον χώρο ,χόρεψε παραδοσιακούς αλλά και ευρωπαϊκούς χορούς   το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας. Ακόμη   η Νικολέτα Μπράλιου, τραγουδίστρια και χορεύτρια του Λυκείου Ελληνίδων  τραγούδησε ένα  απόσπασμα από τον  Ερωτόκριτο.

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Νικόλαο Πετράκη, Εμμανουήλ Μιαουδάκη και Ιωάννη Μπουρμπουράκη, επέλεξε τις τρεις καλύτερες μαντινιάδες οι οποίες ξεχώρισαν  και βραβεύτηκαν ανάμεσα σε 184 μαντινιάδες.

Οι μαντινιάδες που ξεχώρισαν ήταν:

1ο Βραβείο:

Χαρίστη Κουκουμπεδάκη

Για λευτεριά θα πολεμώ όρθιος να ποθάνω

γιατί γονατιστός στη γης είντα θα ζω να κάνω….

Ασπρόρουχο φορεί η τιμή κι αν τύχει και λερώσει

ως κι αν το πλύνεις δε μπορεί να ξαναξεγαργιώσει….

 

2ο βραβείο

Νεκτάριος Ζαχαριάς

Αξία έχει να το ζεις, να μάχεσαι, να ελπίζεις

ότι ποθείς αληθινά πάντα να το κερδίζεις…

 

 

 

3ο Βραβείο

Γεώργιος Μπιτσάκης

Όλοι ‘μαστε περαστικοί απ’ τη ζωή ετούτη

μα οι αξίες μένουνε κι είν’ όλα μας τα πλούτη

 

Στους τρεις πρώτους δημιουργούς δόθηκαν ξύλινα αναμνηστικά βραβεία, τα οποία επιμελήθηκε  μέλος  του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Ακόμη, 9 Πολιτιστικοί Σύλλογοι  από το σύνολο των  15, πήραν μέρος στο Διαγωνισμό με μαντινιάδες. Η  κριτική επιτροπή επέλεξε μία μαντινιάδα από κάθε σύλλογο και απένειμε  αναμνηστική διάκριση.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν με τη συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα