Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑνανεώθηκε η σύμβαση του Kimzu

Ανανεώθηκε η σύμβαση του Kimzu

Από

Ημερομηνία

Την ανανέωση για άλλα πέντε χρόνια, της σύμβασης μίσθωσης στον ιδιώτη που λειτουργεί το «KIMZU», του δημοτικού ακινήτου «Πλαζ ΕΟΤ»,  αποφάσισε το Δ.Σ. της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Αγίου Νικολάου, διατηρώντας αμετάβλητο και το αντίστοιχο ετήσιo μίσθωμα 26.000 ευρώ, που ίσχυε από το ξεκίνημα της μίσθωσης ύστερα από σχετικό πλειοδοτικό διαγωνισμό καθώς και καταβολή του 1% επί του συνολικού ετήσιου τζίρου της εταιρείας.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ Μιχ. Φαρσάρης, η Δημοτική Α.Ε. συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία σε πολύ καλό επίπεδο, είναι συνεπής ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις του μέχρι σήμερα και επιπλέον, έχει επενδύσει ένα σοβαρό κεφάλαιο αναβαθμίζοντας το συγκεκριμένο χώρο. «Ζητούμενο από το Δήμο και τη ΔΑΕΑΝ που μισθώνει το χώρο, είναι να υπάρχει υγιής επιχείρηση η οποία να μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να μπορεί να ανταποκρίνεται στην καταβολή του μισθώματος που έχει οριστεί».

Η σύμβαση μίσθωσης λήγει τέλος του έτους και στους όρους προβλεπόταν η 5ετής μίσθωση με δικαίωμα της ΔΑΕΑΝ να επανέλθει στην εκπνοή της 5ετίας και να επανεξετάσει τυχόν αναπροσαρμογή του μισθώματος.

Η εταιρεία «Kimzu» κατέθεσε οικονομικά στοιχεία δείχνοντας ότι έχει υποστεί ζημίες, τεκμηριώνοντας ότι δεν δικαιολογείται αύξηση μισθώματος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πολύ δύσκολη χρονιά του 2020 λόγω της πανδημίας covid. «Παρόλα αυτά», όπως επισημαίνει σε επιστολή του ο λογιστής της εταιρείας και ο επιχειρηματίας που μισθώνει το ακίνητο, «η εταιρία λειτουργεί έως σήμερα απρόσκοπτα, εξοφλώντας κάθε υποχρέωση που προκύπτει και προς το Δήμο Αγίου Νικολάου σχετικά με τα μισθώματα που απορρέουν από τη σύμβαση μεταξύ μας, στηριζόμενοι φυσικά εκτός από τα έσοδά της σε ίδια κεφάλαια των εταίρων της. Κατ’ ελάχιστον ζητούμε από εσάς τη διατήρηση του μισθώματος στην αξία που έχει προσυμφωνηθεί, καθώς ακόμα και το 2021 που διανύουμε είναι ένα έτος που επίσης δεν συμπεριλαμβάνει ολόκληρη τουριστική σεζόν όπως θα περιμένουμε υπό φυσιολογικές συνθήκες».

Σημειώνεται ότι η Οικονομική Υπηρεσία της ΔΑΕΑΝ, η οποία μελέτησε τα σχετικά στοιχεία, εισηγήθηκε επίσης τη διατήρηση αμετάβλητου του ετήσιου μισθώματος για την επόμενη πενταετία.

Επίσης, όπως τονίστηκε από μέλη του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ, η διατήρηση αμετάβλητου του μισθώματος αποσκοπεί στο να μην προκαλέσει αύξηση στα λειτουργικά κόστη της συγκεκριμένης επιχείρησης, με την ευχή, αυτό να λειτουργήσει και ως κίνητρο και προτροπή προς τον επιχειρηματία να διατηρήσει χαμηλά τις τιμές των υπηρεσιών που προσφέρει στο κοινό.

Το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Χαλκιαδάκης μειοψήφησε, προτείνοντας εύλογο ποσοστό αύξησης στο μίσθωμα, θεωρώντας όπως τόνισε ότι η συγκεκριμένη είναι «από τις πολύ καλές επιχειρήσεις του Αγίου Νικολάου, ότι είναι κερδοφόρα όπως δείχνει από τη λειτουργία της και θα μπορούσε να μπει τουλάχιστον αύξηση γύρω στο 5% ή στη βάση μιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής του μισθώματος.»

Ο διευθυντής της ΔΑΕΑΝ Εμμ. Πεπόνης, τασσόμενος υπέρ της διατήρησης σταθερού του μισθώματος,  στην παρέμβασή του, τόνισε ότι «ήταν επιτυχία της ΔΑΕΑΝ που έκανε την κίνηση πριν μια πενταετία να ενοικιάσει την πλαζ του ΕΟΤ  και θεωρώ ότι πετύχαμε τους στόχους μας, γιατί έγινε αναβάθμιση της εγκατάστασης στο ακίνητο αυτό  – και με το παραπάνω κατά τη γνώμη μου – αλλά εκεί παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες και σε καλές τιμές, αποσπώντας θετικά σχόλια ειδικά από τους ξένους επισκέπτες της πόλης».

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα