ΑρχικήVideoΟ Ορειβατικός Αγ. Νικολάου στο Πάνω Μεραμπέλλο - Επίσκεψη στις μονές Καρδαμούτσας...

Ο Ορειβατικός Αγ. Νικολάου στο Πάνω Μεραμπέλλο – Επίσκεψη στις μονές Καρδαμούτσας και Αρετίου (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Στην περιοχή του Πάνω Μεραμπέλλου περπάτησε η ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου (https://orsian.blogspot.com) την Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Ακολουθήσαμε την διαδρομή Πάνω Λούμας – Μονή Καρδαμούτσας – Μονή Αρετίου – Χονδροβολάκοι – Σκινιάς και διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι ακόμη και οι πολυπερπατημένες, γνώριμες περιοχές επιφυλάσσουν απρόσμενες εκπλήξεις.

«Άγιον Όρος της Κρήτης»

Μοιραστήκαμε μια κυκλική πεζοπορία, φυσιολατρικού, λαογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στο «Άγιον Όρος της Κρήτης». Ονομασία που δικαιολογείται από τα πάμπολλα μοναστήρια και ξωκλήσια που κοσμούν την περιοχή,  καθώς το κεφαλοχώρι της περιοχής, η Φουρνή, ήταν πρωτεύουσα επαρχίας την περίοδο της Ενετοκρατίας και επισκοπή μετέπειτα. Η περιοχή του Πάνω Μεραμπέλλου έχει να επιδείξει σπάνιο πλούτο από βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, αδιαμφισβήτητο σημάδι «ένδοξων ημερών».

Εκτός από τα θρησκευτικά μνημεία, σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι και οι πολυάριθμες “στέρνες” και φυσικά οι λιθόκτιστοι “τράφοι” (δηλ. μαντρότοιχοι κατασκευασμένοι από πέτρα, χωρίς κονίαμα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα