ΑρχικήVideoΑγιασμός και πρώτη ομιλία στην Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως

Αγιασμός και πρώτη ομιλία στην Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως

Από

Ημερομηνία

Το εσπέρας της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του κύκλου ομιλιών της Σχολής Γονέων.

Ομιλητής της πρώτης συνάντησης ήταν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, ο οποίος ανέπτυξε με θέμα: «Πορεία προς το Γάμο».

Ο Θεοφιλέστατος τόνισε την αξία του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου και της κατά Χριστόν συζυγίας. Επεσήμανε δε τα προβλήματα που ανακύπτουν στο γάμο κατά την σύγχρονη εποχή, δίδοντας με την σαφήνεια που τον διακρίνει, λύσεις και συμβουλές μέσα από την διδασκαλία του Ευαγγελίου και των Πατέρων της Εκκλησίας, αλλά και προσωπικών του εμπειριών και βιωμάτων, ώστε ο γάμος να επανεύρει την αξία του ως Ιερό Μυστήριο και ως πνευματική τελείωση του ζεύγους.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Θεοφιλέστατο για την ουσιαστική τοποθέτησή του σχετικά με το ευαίσθητο αυτό κοινωνικό θέμα και τόνισε ότι όλοι μας έχουμε ιερό χρέος και καθήκον να στηρίξουμε τον ιερό θεσμό του Γάμου που αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.

Πρόσφατα άρθρα