Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΘα ακολουθήσουν μελέτες στατικής επάρκειας για όλα τα σχολεία του δήμου Αγίου...

Θα ακολουθήσουν μελέτες στατικής επάρκειας για όλα τα σχολεία του δήμου Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πραγματοποιήθηκαν εργασίες από τον εργολάβο για την ενίσχυση, με περίσφιξη των υποστυλωμάτων του διαδρόμου του α’ ορόφου, της παλιάς πτέρυγας  του διδακτηρίου στο 1ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου.

Οι φθορές και η ανάγκη για τη συγκεκριμένη επέμβαση είχαν προκληθεί στο πέρασμα του χρόνου, λόγω οξείδωσης του σιδηρού οπλισμού του σκυροδέματος, μετά από υπόδειξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ο Αντιδήμαρχος τεχνικών θεμάτων, Γιάννης Μαρίνος.

Η σχετική ιεράρχηση για την αμεσότητα της επέμβασης εγκρίθηκε και από τον ΟΑΣΠ, στον οποίο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε κοινοποιήσει τη σχετική έκθεση, ύστερα από το μακροσκοπικό έλεγχο στατικότητας των σχολικών κτιρίων, τον οποίο είχε πραγματοποιήσει σχετικά πρόσφατα.

Ο κ. Μαρίνος τόνισε ότι οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν αποκατάσταση ζημιών που είχαν προκληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό από οξείδωση του οπλισμού και όχι από σεισμό.

Με νέα μελέτη που προγραμματίζει να αναθέσει ο Δήμος, σε επόμενη φάση θα γίνει συστηματικός έλεγχος της στατικής επάρκειας των 32 σχολικών κτιρίων. Θα πρέπει, όμως, όπως εξήγησε, να προηγηθεί η διαδικασία «τακτοποίησης» των διδακτηρίων ώστε να αποκτήσουν νομιμότητα κατασκευής. Θα ακολουθήσει η ανάθεση δύο μελετών, τη χρηματοδότηση των οποίων ο Δήμος έχει προτείνει, τη μεν «νομιμοποίηση των κτισμάτων» στο πρόγραμμα «Φιλοδήμος» και την πυρασφάλεια και στατική επάρκεια στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης».

 

Πρόσφατα άρθρα