ΑρχικήVideoΑνάβαση του Ορειβατικού Αγ. Νικολάου στην κορυφή Τσίβη της Δίκτης (βίντεο)

Ανάβαση του Ορειβατικού Αγ. Νικολάου στην κορυφή Τσίβη της Δίκτης (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Στην κορυφή Τσίβη της Δίκτης ανηφόρισε η ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου (https://orsian.blogspot.com), την Κυριακή 17 Οκτωβρίου. Μοιραστήκαμε μια 5ωρη απαιτητική πεζοπορία και απολαύσαμε την μοναδική θέα από τα 1.664 μ., ακολουθώντας διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό στη θέση Δάμακας στο οροπέδιο Καθαρού.

Βίντεο: Γιάννης Πάγκαλος (Photo Pagalos)

Επιλέγουμε την πιο «περπατημένη» διαδρομή προς την κορυφή, ακολουθώντας ΒΔ κατεύθυνση. Βαδίζουμε αρχικά πάνω στο παλιό μονοπάτι, που σε αλλοτινούς καιρούς ήταν η οδική αρτηρία που ένωνε το οροπέδιο Καθαρού με τις Τάπες.

Για 45 λεπτά περίπου σκαρφαλώνουμε στο πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής, χωρίς ευδιάκριτο μονοπάτι, πάνω σε ανώμαλο έδαφος, με τις πέτρες να κυλούν κάτω από τα πόδια μας και να δυσκολεύουν το βάδισμα μας. Ακολουθούμε ελεύθερη πορεία, ανάμεσα σε πανύψηλους και με εντυπωσιακά σχήματα πρίνους και σταματούμε για λίγες ανάσες στο πρώτο επίπεδο έδαφος που συναντούμε. Από το σημείο αυτό και μέχρι την κορυφή ανηφορικά τμήματα της λοφοπλαγιάς εναλλάσσονται με στενά επίπεδα κομμάτια. Όσο ανεβαίνουμε ψηλότερα οι πρίνοι λιγοστεύουν, παραχωρώντας την θέση τους σε ρείκια και θυμάρια.

 

Πρόσφατα άρθρα