Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤσουχτερά πρόστιμα σε εργαζόμενους και εργοδότες - εάν δεν κάνουν ή...

Τσουχτερά πρόστιμα σε εργαζόμενους και εργοδότες – εάν δεν κάνουν ή δεν δηλώνουν rapid test

Από

Ημερομηνία

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου θα γίνει η πρώτη υποβολή των δηλώσεων πραγματοποίησης των «rapid test» από εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, μετά την παράταση που δόθηκε στην προθεσμία που έληγε στις 29 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αυστηροποιήσει τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα δίνοντας  στη δημοσιότητα το πλαίσιο που θα ισχύει με τα υποχρεωτικά rapid tests που θα διενεργούνται κάθε βδομάδα. Όπως προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση οι έλεγχοι θα γίνονται  ηλεκτρονικά, ενώ θα επιβάλλονται αυτόματα πρόστιμα στους παραβάτες, χωρίς να γίνεται έλεγχος από την Επιθεώρηση Εργασίας. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται να πληρώνουν οι ίδιοι τα rapid test που τους επιβάλλεται να κάνουν. Σε περίπτωση που το αμελούν ή σκοπίμως δεν το κάνουν ή ακόμη και δεν ενημερώνουν δηλώνοντάς τα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 300 έως 600 ευρώ.

Ο Επιθεωρητής Εργασίας Γιάννης Λασιθιωτάκης είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι το σύστημα του ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) επικοινωνεί με το ΕΡΓΑΝΗ και όλα τα «ράπιντ τεστ» που γίνονται σε φαρμακεία ή εργαστήρια εμφανίζονται και στο ΕΡΓΑΝΗ.

Σε πρώτο χρόνο η διαδικασία αφορά τον εργαζόμενο και από τις 5/11 και μετά, ο εργοδότης, κάθε εβδομάδα υποχρεούται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση για τα τεστ της προηγούμενης εβδομάδας, που έκαναν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τους οποίους απασχολεί. Δηλαδή τα τεστ της τρέχουσας εβδομάδας θα δηλωθούν την επόμενη εβδομάδα. Αυτό θα ισχύσει μετά τις 5 Νοεμβρίου (από Τρίτη ως Παρασκευή).

Όλοι υποχρεούνται σε Rapid Test ανά εβδομάδα με δικά τους έξοδα (10 €) τα οποία υποχρεούνται να κάνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία ή ιδιώτες γιατρούς.

Ειδικές κατηγορίες υποχρεούνται σε δυο Rapid Test ανά εβδομάδα (20 €): Εστίαση, Τουριστικές επιχειρήσεις, Μεταφορές προσώπων, Τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές παραγωγές, Εργαζόμενοι σε ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης (σχολεία, φροντιστήρια, ΚΕΚ, ΙΕΚ, κέντρα ξένων γλωσσών, καλλιτεχνική εκπαίδευση κ.ά.), Υγειονομικό προσωπικό που έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση εμβολιασμού για τους λόγους υγείας που προβλέπονται από το νόμο.

Δωρεάν rapid test σε δημόσιες δομές μπορούν να κάνουν πλέον μόνο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα ιατρικούς λόγους για να μην εμβολιαστούν.

 

Ηλεκτρονικοί έλεγχοι

Η διαδικασία ελέγχου και η επιβολή προστίμων θα γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται επιτόπιος έλεγχος των επιθεωρητών, επεσήμανε ο κ. Λασιθιωτάκης, γιατί: α) Τα διαγνωστικά κέντρα υποχρεούνται εντός 24ωρου να στέλνουν ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19 (ΗΔΙΚΑ). β) Το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας διαλειτουργεί με το Εθνικό Μητρώο Ασθενών  και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού. Έτσι διαμορφώνεται το ιστορικό εμβολιασθέντων και το ιστορικό διαγνωστικών ελέγχων. γ) Ο εργοδότης υποχρεούται να υποβάλλει μια νέα υπεύθυνη δήλωση κάθε εβδομάδα.

Με το νέο έντυπο ο εργοδότης θα δηλώνει: Τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Πόσα διαγνωστικά τεστ έκαναν την εβδομάδα. Αν υπάρχει νόμιμη δικαιολογία για την μη διενέργεια των τεστ από τους εργαζόμενους.

Ως νόμιμη δικαιολογία λογίζεται μόνο: Τηλεργασία. Νόμιμη άδεια.

Επίσης ο εργοδότης θα δηλώνει αν έχει καθυστερήσει να εκδοθεί η ηλεκτρονική Βεβαίωση Αρνητικού αποτελέσματος από το «gov.gr» επειδή το διαγνωστικό κέντρο έχει καθυστερήσει πέραν των 24 ωρών να δηλώσει το αποτέλεσμα.  Σε αυτή την περίπτωση ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει στο χέρι του μια χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

Μετά την υποβολή της δήλωσης του εργοδότη – ο οποίος στην ουσία οριστικοποιεί και επισφραγίζει με την δήλωσή του τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις των συστημάτων – το σύστημα «Εργάνη» θα παράγει κάθε εβδομάδα τον τελικό κατάλογο των παραβατών.

 

Πρόστιμα

Οσον αφορά τον εργαζόμενο: Οι εργαζόμενοι που περιλαμβάνονται στον τελικό κατάλογο παραβατών επιβαρύνονται με πρόστιμο 300€ για κάθε rapid test που χάνουν την εβδομάδα εφόσον εργάζονται με πλήρη απασχόληση. Συνεπώς όσοι είναι υπόχρεοι σε δυο rapid test και δεν τα κάνουν απειλούνται με πρόστιμο 600 € την εβδομάδα.

Μικρότερο είναι το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους μισθωτούς μερικής απασχόλησης οι οποίοι θα βαρύνονται με πρόστιμο 150 €.

Η βεβαίωση του προστίμου από το ΣΕΠΕ γίνεται αυτόματα και κοινοποιείται στον εργαζόμενο με κάθε μέσο (π.χ. ταχυδρομείο) στην διεύθυνση κατοικίας του, στην εργασία του, με email αλλά και στον εργοδότη.

Ο εργαζόμενος μπορεί να κάνει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά ένσταση εντός 5 ημερών. Η ένσταση εξετάζεται εντός 15ημέρου και εφόσον απορριφθεί το πρόστιμο βεβαιώνεται και αποστέλλεται στη ΔΟΥ κατοικίας του παραβάτη.

Οσον αφορά τον εργοδότη: Με πρόστιμα απειλείται και ο εργοδότης. Όσοι δεν υποβάλλουν την σχετική υπεύθυνη δήλωση απειλούνται με πρόστιμο 2.000 €, ενώ όσοι επιχειρήσουν να υποβάλλουν ψευδή δήλωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 10.000€. Επίσης όσοι απασχολούν εργαζόμενο με θετικό rapid test. Σε περίπτωση που διενεργηθεί έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές και βρεθεί να το έχει πράξει, του επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ. Εάν ο εργοδότης δεν ενημερώσει με κάθε πρόσφορο μέσο τους εργαζομένους του για την υποχρέωση διενέργειας rapid test του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ άπαξ.

Πάντως, όπως σχολίασε ο προϊστάμενος Εργασίας, «το κακό στην περίπτωση αυτή είναι ότι ως Επιθεώρηση Εργασίας καλούμαστε να επιβάλομε πρόστιμα σε εργαζόμενους, το οποίο αντιτίθεται με το πνεύμα της Υπηρεσίας μας. Και αυτό, γιατί δεν μπορεί η Επιθεώρηση Εργασίας να επιβάλει πρόστιμα σε εργαζόμενους για ένα υγειονομικό θέμα. Κακώς η Επιθεώρηση Εργασίας καλείται να επιβάλει πρόστιμα για το συγκεκριμένο θέμα.»

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα