ΑρχικήΆλλα νέαΑπόψειςΤο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που εφαρμόζει ο Δήμος Ιεράπετρας

Το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που εφαρμόζει ο Δήμος Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Με αφορμή  προβλήματα που παρουσιάζονται σε περιοχές του Δήμου μας σχετικά με αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ενημερώνουμε ότι αναφορικά με το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που εφαρμόζει ο Δήμος μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έχει πραγματοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:

Α. Για τη « Φροντίδα αδέσποτων ζώων συντροφιάς», την τελευταία τριετία με απόφαση δημάρχου υπογράφηκαν συμβάσεις με ιδιώτες κτηνιάτρους (καθώς ο Δήμος Ιεράπετρας δεν διαθέτει Κτηνίατρο)

  • για το έτος 2019 συνολικό ποσό 22.851,96 € συμπεριλαμβανομένων  των ζωοτροφών.
  • για το έτος 2020, ποσό 20.114,04  € και 7766,12 € για ζωοτροφές.
  • για το έτος 2021ποσό 15400,80 € και 5262,81 € για ζωοτροφές.

Β. Σήμανση, στείρωση αντιλυσσικός εμβολιασμός κλπ. από εθελοντές κτηνιάτρους:

  • για το έτος 2019  σε 158 σκύλους και 140 γάτες
  • για το έτος 2020 σε 207 σκύλους και 197 γάτες
  • για το έτος 2021 μέχρι σήμερα σε 310 σκύλους και 247 γάτες

Γ. Στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ΄΄ εγκρίθηκε  η χρηματοδότηση του Δήμου μας  για την κατασκευή ενδιαιτήματος –καταφυγίου αδέσποτων ζώων με ιατρείο συνολικού ποσού 372.000 €.

Προσωρινά και μέχρι την έναρξη λειτουργίας του παραπάνω καταφυγίου, για τις ανάγκες του προγράμματος  διαχείρισης, υπάρχει «καταφύγιο»  από τα μέσα του 2019, στο οποίο  παραμένουν προσωρινά κουτάβια μέχρι την υιοθεσία τους  και ενήλικα ζώα που πρέπει να κριθούν ως προς την επιθετικότητά τους ή την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.  Το 2019 έγιναν συνολικά  47 υιοθεσίες σκύλων , το έτος 2020  126 και το 2021 μέχρι σήμερα 20.

Τα ζώα για τα οποία έχουν αναφερθεί περιστατικά δαγκώματος έχουν περισυλλεχθεί και βρίσκονται στο προσωρινό καταφύγιο του Δήμου.

Παράλληλα με τις δράσεις του Δήμου Ιεράπετρας, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ζώα συντροφιάς, να φροντίσουν για την ηλεκτρονική τους σήμανση και καταγραφή. Επιπλέον ο καθένας αυτόνομα θα πρέπει να φροντίσει, ώστε να παύσει πλέον η τακτική της ασυνείδητης εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς στους δρόμους, κάτι που αποτελεί βασικό παράγοντα της ραγδαίας αύξησης των αδέσποτων.

Όπως σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, έτσι κι εδώ, συνεχίζουμε το έργο της δημοτικής αρχής προκειμένου να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντί σας, με διάθεση να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας σε σχέση με την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος

Μαρία Ρουμελιωτάκη Σκυβάλου

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα