ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΟ Δήμος Σητείας για την 25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη...

Ο Δήμος Σητείας για την 25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Από

Ημερομηνία

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σητείας για την 25η Νοεμβρίου την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών:

  • Η βία κατά των γυναικών αποτελεί παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
  • Η βία κατά των γυναικών είναι έγκλημα και πρέπει να τελειώσει.
  • Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αφορά όλη την κοινωνία και απαιτεί την κινητοποίηση όλων μας.
  • Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη .
  • Καμία γυναίκα δε πρέπει να ανέχεται οποιαδήποτε μορφή βίας πρέπει να σπάσει την σιωπή της, να την καταγγείλει και να μη φοβηθεί να ζητήσει βοήθεια.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σητείας προτρέπει τα θύματα  να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 για γυναίκες – θύματα βίας και να απευθυνθούν στα 43 συμβουλευτικά κέντρα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής στήριξης.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σητείας με αφορμή τον εορτασμό για την « Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών » και με κεντρικό σύνθημα « ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ. ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΩΡΑ »θα φωταγωγήσει την Πέμπτη 25/11/2021 στις έξι το απόγευμα, το Δημαρχείο , με «πορτοκαλί», το παγκόσμιο χρώμα αλληλεγγύης.

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα