Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣε σημαντικό βαθμό έχει πέσει ο τζίρος στα καταστήματα του Αγίου Νικολάου...

Σε σημαντικό βαθμό έχει πέσει ο τζίρος στα καταστήματα του Αγίου Νικολάου μετά την έναρξη του μέτρου επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού

Από

Ημερομηνία

Προσφορές που θα κυμαίνονται από 30 μέχρι και 50% θα έχουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο στο πλαίσιο της «Black Friday», σύμφωνα με την εικόνα που έχει και μεταφέρει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μανόλης Πάγκαλος, στα μαγαζιά της πόλης θα πωλούνται τα καινούργια -εποχιακά και μη- είδη και όχι παλαιό εμπόρευμα.

Αναφερόμενος στο ισχύον μέτρο της επίδειξης αρνητικού τεστ ή πιστοποιητικού εμβολιασμού για να εισέλθει κάποιος σε εμπορικό κατάστημα, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει πως από την έναρξη της ισχύος του μέτρου ο τζίρος στα καταστήματα του Αγίου Νικολάου έχει πέσει σε σημαντικό βαθμό.

Το μέτρο, πάντως, τηρείται, αποτελώντας σιγά-σιγά μέρος της καθημερινότητας και επαγγελματιών και καταναλωτών. «Είναι εφαρμόσιμο και εφαρμόζεται» αναφέρει ο κ. Πάγκαλος, αφού τόσο για λόγους υγείας όσο και υπό τον φόβο των υψηλών προστίμων, τόσο οι μαγαζάτορες ζητούν τα πιστοποιητικά-έγγραφα, όσο και οι πελάτες συμμορφώνονται και είναι συνειδητοποιημένοι επιδεικνύοντάς τα.

Σημειώνει δε ότι από την πλευρά τους και οι επαγγελματίες (σ.σ. οι εργαζόμενοι ούτως ή άλως υποχρεούνται) θα πρέπει και οι ίδιοι και να είναι εμβολιασμένοι, αλλά και να ελέγχονται με rapid test. «Θα πρέπει» τονίζει «ο καταναλωτής της πόλης να νιώθει ότι εισέρχεται σε όσο γίνεται πιο ασφαλή καταστήματα, κρατώντας έτσι το πολύ καλό επίπεδο που έχουν κρατήσει οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης όλη την περίοδο της πανδημίας. Κακώς οι επαγγελματίες του λιανεμπορίου δεν υποχρεούνται να εμβολιάζονται ή να κάνουν τεστ.»

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, το σχετικό ποσοστό των επαγγελματιών του λιανεμπορίου του Αγίου Νικολάου που έχουν εμβολιαστεί ανέρχεται στο 75% – 80%.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα