ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΑυτοτελές γραφείο συμβούλου ακεραιότητας και μονάδα εσωτερικού ελέγχου αποκτά η Περιφέρεια Κρήτης

Αυτοτελές γραφείο συμβούλου ακεραιότητας και μονάδα εσωτερικού ελέγχου αποκτά η Περιφέρεια Κρήτης

Από

Ημερομηνία

Την υπογραφή μνημονίου για τη σύσταση αυτοτελούς γραφείου συμβούλου ακεραιότητας στην Περιφέρεια Κρήτης και την λειτουργία και οργάνωση μονάδας εσωτερικού ελέγχου, υπέγραψαν σήμερα στα Χανιά, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, «αυτές οι δύο δράσεις είναι πολύ σημαντικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης, για την ενίσχυση της ακεραιότητας και της διαφάνειας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα».

Παράλληλα, ο κ Βορίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης, είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που συνέστησε αυτοτελή μονάδα συμβούλου ακεραιότητας. «Η σπουδή της Περιφέρειας Κρήτης, δείχνει τον σωστό και τον καλό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι οργανικές μονάδες, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, έκανε λόγο για την δημιιουργία ενός ισχυρού συστήματος εσωτερικού ελέγχου που αποκτά η ελληνική δημόσια δίοικηση και που θα λειτουργήσει μέσα από ένα πολύ ισχυρό νόμο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2021. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εκπαίδευση στελεχών της δημόσιας δίοικησης που θα υπηρετήσουν τον νέο θεσμό, καθώς και στην έκδοση οδηγού εσωτερικού ελέγχου, που μάλιστα παρέδωσε στον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Την ευθύνη της οργάνωσης του γραφείου συμβούλου ακεραιότητας και της μονάδας εσωτερικού ελέγχου, έχει για την Περιφέρεια Κρήτης ο αντιπεριφερειάρχης Ζαχαρίας Δοξαστάκης, που χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως πολύ σημαντική για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, από την πλευρά του τόνισε ότι η λειτουργία των δύο νέων θεσμών, ενισχύσει την διαφάνεια σε όλους τους τομείς. 

Πρόσφατα άρθρα