Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜεγάλη προσοχή σε όσους κινηθούν αυτές τις ημέρες στους δρόμους με τα...

Μεγάλη προσοχή σε όσους κινηθούν αυτές τις ημέρες στους δρόμους με τα οχήματά τους

Από

Ημερομηνία

Αναφερόμενος στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα της προηγούμενης Πέμπτης στο δρόμο Αγίου Νικολάου-Σισίου που στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, ο Διοικητής της Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό σημειώνει πως «είναι σίγουρα κάτι που μας δυσαρεστεί και μας θλίβει όταν συνάνθρωποί μας και ειδικά νέοι χάνουν τη ζωή τους έτσι στην άσφαλτο».

Πλην αυτού του δυστυχήματος, προσθέτει, δεν σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες άλλο σοβαρό τροχαίο στην περιοχή αρμοδιότητας της Τροχαίας Αγίου Νικολάου. Ο ίδιος, σε κάθε περίπτωση, συστήνει, μεγάλη προσοχή σε όλους όσους κινηθούν αυτές τις μέρες στους δρόμους με τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβάκη, τις προηγούμενες ημέρες αρκετές ήταν τόσο οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (κυρίως για αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση του κινητού τηλεφώνου, μη χρήση προστατευτικής ζώνης ή κράνους), όσο και για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού (περίπου 3 με 4 καθημερινά την τελευταία εβδομάδα).

Οι παραβάσεις μέτρων του covid αφορούσαν μη χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους αλλά και εντός των οχημάτων, με πολίτες που δεν φορούσαν τη μάσκα τους όταν βρίσκονταν στο ίδιο όχημα με πάνω από δύο άτομα που δεν αποτελούσαν συγγενικά τους πρόσωπα α΄ βαθμού.

Επιπλέον, για όσους κάνουν ρεβεγιόν, τονίζει πως, «πριν πάνε οπουδήποτε, καλό θα ήταν όλοι να έχουν υποβληθεί προηγουμένως προληπτικά σε ένα σελφ τεστ, προκειμένου να είναι όλοι ασφαλείς στο γιορτινό τραπέζι».

Κλείνοντας, ο κ. Ζερβάκης θέλησε να απευθύνει σε όλο τον κόσμο τις ευχές του για μια καλή χρονιά, με υγεία, ασφάλεια και αισιοδοξία.

 

 

Πρόσφατα άρθρα