ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΜε ήπια συμπτώματα οι νοσούντες παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό στην...

Με ήπια συμπτώματα οι νοσούντες παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό στην περιοχή της Σητείας

Από

Ημερομηνία

Η επικρατούσα κατάσταση και ο κορονοϊός στην περιοχή της Σητείας κυριάρχησαν κατά την πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας. Τη μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου συντόνισε, όπως πάντα, ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα  καταγράφονται κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή,  ωστόσο ως τώρα στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι νοσούντες με ήπια συμπτώματα  παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι εξελίξεις έχουν δημιουργήσει ανησυχία σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και οι πολίτες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, επιδεικνύοντας  την απαιτούμενη προσοχή. Αλλά και έχοντας περιορίσει κατά πολύ τις επαφές τους, όπως φάνηκε και το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς και στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας. Η κίνηση είναι υποτονική γενικότερα στην πόλη, ενώ αυξημένη είναι η προσέλευση των πολιτών για τη διεξαγωγή  rapid test  από τον ΕΟΔΥ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αλλά και καθημερινά σε ιδιωτικά εργαστήρια, προκειμένου να προχωρήσουν σε ελέγχους.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας ευχήθηκαν  να περιοριστεί το πρόβλημα όσο γίνεται πιο σύντομα. Παράλληλα εστίασαν για ακόμα μία φορά στην αναγκαιότητα να επιδείξουν στο σύνολό τους οι πολίτες την απαιτούμενη προσοχή και να διατηρήσουν την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα