ΑρχικήΑθλητισμόςΉταν μια παραγωγική χρονιά το 2021 για το Ναυτικό Όμιλο Σητείας

Ήταν μια παραγωγική χρονιά το 2021 για το Ναυτικό Όμιλο Σητείας

Από

Ημερομηνία

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας κ. Νάσος Ζαγκότης προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Το 2021 για το σωματείο ήταν παραγωγικό, παρά τις δυσκολίες των συνθηκών λόγω της πανδημίας.

Με αφετηρία τις -κατά την τρέχουσα χρονιά- αρχαιρεσίες ο κ. Ζαγκότης εστίασε στις δράσεις που δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν.

Το SUP

Μεταξύ άλλων περιελάμβαναν την αγορά σκαφών όρθιας σανιδοκωπηλασίας (SUP). «Έγινε με εσωτερικό δανεισμό και με χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο του συλλόγου. Ήταν μία πολύ επιτυχημένη κίνηση καθώς μπορέσαμε να προσελκύσουμε πάρα πολύ κόσμο που έκανε μαθήματα SUP το καλοκαίρι, εκ των οποίων πολλοί συνεχίζουν μαθήματα και τον χειμώνα. Είναι μία πολύ ωραία δραστηριότητα που την απολαμβάνει ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι και βέβαια θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά».

 

Κολύμβηση

Η διεξαγωγή μαθημάτων κολύμβησης επίσης για μικρούς, αλλά και ενήλικες αποτέλεσε μία ακόμα δράση του Ναυτικού Ομίλου Σητείας κατά την τρέχουσα χρονιά. «Οι προπονητές μας μαθαίνουν μικρά παιδιά -αλλά και μεγαλύτερους- να κολυμπούν και να χρησιμοποιούν διάφορα αγωνιστικά στιλ μέσα στη θάλασσα, κάτι που θεωρήσαμε πολύ σημαντικό γιατί πέρα από το αυτονόητο της εκγύμνασης και της προπόνησης σε ένα άθλημα, το οποίο παρ’ ότι η πόλη μας διαθέτει κολυμβητήριο λόγω της κατάστασης που βρίσκεται τα τελευταία πολλά χρόνια, δεν εξασκούνται οι Σητειακοί σε αυτό το σπορ.

Εκτός από αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντική η ασφάλεια στη θάλασσα κι έτσι τα μικρά παιδιά, αλλά και τα μεγαλύτερα μαθαίνουν πώς να απολαμβάνουν την θάλασσα με ασφάλεια. Ελπίζουμε -είμαστε σε συνεχή επαφή με την Δημοτική Αρχή- όταν θα λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο, να μετακινήσουμε τις δράσεις μας κι εκεί, εκτός από τη θάλασσα, ώστε να έχουμε μία πιο αποτελεσματική κι ολοκληρωμένη εκπαίδευση και προπόνηση», πρόσθεσε ο κ. Ζαγκότης.

 Ιστιοπλοΐα

Ένας άλλο τομέας που δραστηριοποιήθηκε ο Όμιλος ήταν το τμήμα ιστιοπλοΐας, «το οποίο προσπαθήσαμε να αναζωογονήσουμε. Καταφέραμε μέσω χορηγιών να αντικαταστήσουμε φθαρμένο εξοπλισμό, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Έχουμε βοήθεια από ιδιωτικές εταιρείες, όπως μία συγκεκριμένη οδοντιατρικών ειδών και κάποιες άλλες που με την οικονομική τους συνδρομή, δίνεται η δυνατότητα στον Όμιλο να συντηρεί αυτό το σπορ, που είναι δαπανηρό δεδομένου ότι ο εξοπλισμός είναι ακριβός και συχνά έχει μεγάλες φθορές».

Στον τομέα των αθλητικών δραστηριοτήτων, ο Όμιλος διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά το GR Wave Festival -Faneromeni στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς και τον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Σκαφών J24 τον Νοέμβριο στην Σητεία. Ο κ. Ζαγκότης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση των αγώνων και στήριξαν τις διοργανώσεις οικονομικά όπως η Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

«Τους ευχαριστούμε», τόνισε, «για την συμπαράστασή τους στον Όμιλο και την ανταπόκρισή τους σε κάθε μας παράκληση για βοήθεια.

Και τα δύο αυτά αθλητικά γεγονότα ήταν επιτυχημένα. Οι συμμετέχοντες αθλητές ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και όλα κύλησαν πολύ καλά.

Φιλοδοξία μας είναι και τη νέα χρονιά να συνεχίσουμε να οργανώνουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ο Ναυτικός Όμιλος μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται σε μία φάση ανάπτυξης, σε μία φάση εξωστρέφειας. Σίγουρα βρήκαμε από το προηγούμενο  Συμβούλιο πολύ καλές συνθήκες. Έναν Όμιλο που ήταν ήδη σε ακμή. Το προηγούμενο Δ.Σ. είχε μάλιστα καταφέρει να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα “Leader”, το οποίο θα προσπαθήσουμε τα επόμενα χρόνια να εκταμιεύσουμε. Είναι πολύ σημαντικό διότι αφορά ευρωπαϊκά χρήματα και παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν, σίγουρα είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς διότι θα μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο και να “μεγαλώσουμε” το Ναυτικό Όμιλο και να βοηθήσουμε την περιοχή μας.

Άλλωστε ο θαλάσσιος στίβος της Σητείας είναι ιδανικός για ιστιοπλοΐα και το γεγονός ότι ο Ναυτικός Όμιλος είναι ένα ενεργό και δραστήριο σωματείο είναι σημαντικό και σίγουρα θα βοηθήσει ώστε η Σητεία μελλοντικά να μπει δυνατά στον χάρτη αυτών των δραστηριοτήτων και τον πυρήνα των περιοχών που αναπτύσσεται αντίστοιχη δράση, κάτι που είναι σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα».

 

Διακρίσεις

Το 2021 οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Σητείας απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις. Ο αθλητής Στέλιος Χριστάκης κατέλαβε την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου στην Κέρκυρα. Επίσης ο αθλητής και προπονητής του Ομίλου στην ιστιοπλοΐα Μανώλης Αγγελάκης κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη.

«Είναι δύο πολύ σπουδαίες επιτυχίες των αθλητών μας που σίγουρα έχουν αντίκτυπο στο να αποκτήσει και μια πανελλήνια φήμη το όνομα του Ναυτικού Ομίλου Σητείας», υπογράμμισε ο κ. Ζαγκότης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πρόσφατα άρθρα