Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΜέτρα στήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Λασιθίου

Μέτρα στήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά με αποδέκτη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου. Σε αυτήν μεταφέρεται η αγωνία και η ανησυχία αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού μας που πλήττονται βαρύτατα από τις τεράστιες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και το αυξανόμενο  κόστος παραγωγής. Η ακρίβεια δημιουργεί προβλήματα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και η απουσία ουσιαστικής στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου αποτυπώνει την έλλειψη επάρκειας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η εκρηκτική αύξηση των τιμών των αγροτικών εφοδίων, απειλεί τη βιωσιμότητα των αγροτών, διαλύει την κοινωνική συνοχή και οδηγεί σε φτωχοποίηση τα μεσαία και ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας μας.

Αναλυτικά η Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για τους κ.κ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών με θέμα:  «Μέτρα στήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Λασιθίου»΄:

Ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει  αναφορά την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου στην οποία αναφέρεται ότι:

«Το οροπέδιο Λασιθίου, περιοχή στην οποία δραστηριοποιούμαστε, είναι μια λεκάνη 27 χλ. στρεμμάτων, κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική και σε υψόμετρο 820 μέτρων». «Πέρα από τα διορθωτικά προβλήματα που έχει η περιοχή που ανεβάζουν το κόστος των παραγόμενων  προϊόντων, η αλματώδης αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των αγροτικών φύλλων (που χρησιμοποιούνται για την γραμμική κάλυψη, την εδαφοκάλυψη, υδατοδεξαμενές), των σωλήνων άρδευσης και λοιπών γεωργικών εφοδίων, συντελούν στην εκτίναξη του κόστους ώστε να καταστεί ακόμη και αδύνατη η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή».

Ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετάσουν να δοθούν λύσεις από τους καθ΄ύλην αρμόδιους, για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να παραμείνουν στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και την ελληνική ύπαιθρό.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα