Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Οι επαγγελματίες να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους αλλά και η πόλη...

«Οι επαγγελματίες να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους αλλά και η πόλη πρέπει αρχές Απριλίου να λάμπει»

Από

Ημερομηνία

Με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου Γιώργο Λουκάκη και τον αντιδήμαρχο διαχείρισης δημόσιου χώρου και ακίνητης περιουσίας  Μανόλη Λεμπίδη συναντήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος Κωστής Ζαχαριάς και τα μέλη του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου, με αφορμή το έγγραφο που απέστειλε στον Σύλλογο ο Δήμος Αγίου Νικολάου ζητώντας από τους επαγγελματίες της περιοχής να προχωρήσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στην υποβολή των αιτήσεων για την άδεια κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Όπως ανέφερε σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Ζαχαριάς, ο Δήμος προχωρεί τη φετινή χρονιά νωρίτερα στην εν λόγω διαδικασία εν συγκρίσει με άλλες χρονιές (σ.σ. γινόταν με το άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν) θέλοντας να διευθετήσει και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις ανανεώσεις αδειών για το 2022.

Όπως μας είπε, σε όσους επαγγελματίες δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση προς τον Δήμο ή το Λιμενικό Ταμείο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προηγούμενων ετών δεν θα παραχωρηθούν κοινόχρηστοι χώροι τη φετινή σαιζόν – κάτι που θα ισχύσει και για αυτούς που δεν είχαν κάνει αιτήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Ζαχαριάς αναφέρει σχετικά ότι επαγγελματίες που επιθυμούν μπορούν και αυτό το χρονικό διάστημα να προχωρήσουν στη ρύθμιση των οφειλών τους.

Επίσης, μεταφέρθηκε στον Σύλλογο ότι από τούδε και στο εξής, προτού ζητηθεί με ένα τοπογραφικό ο προς λήψη κοινόχρηστος χώρος και εγκριθεί αυτό εν συνεχεία από το δημοτικό συμβούλιο, θα γίνεται αυτοψία του χώρου. Ο προς παραχώρηση Κ.Χ., δηλαδή, θα σηματοδοτείται ώστε να μην υπάρχουν υπερβάσεις κατάληψης χώρου. «Θέλουμε και εμείς από την πλευρά μας κάπου να μπει ένα όριο» λέει ο κ. Ζαχαριάς, «υπάρχει μαγαζί που τόσα χρόνια ζητεί 20 τετραγωνικά και καταλαμβάνει τελικά πάνω από 100».

Διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει και στο κομμάτι της παραχώρησης των χώρων που θα γίνεται πλέον στις προσόψεις των καταστημάτων, όπου και θα μπορούν να τοποθετηθούν οι ανεμοθραύστες για να περιοριστεί ο αέρας και να προστατευτούν. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης χώρου και δίπλα από την πρόσοψη του καταστήματος ή απέναντι, αυτό θα γίνεται αλλά χωρίς να επιτρέπεται στους επαγγελματίες να βάζουν μόνιμη κατασκευή σκίασης.

 

«Να υπάρχει ανταποδοτικότητα στα χρήματα που δίνουμε»

«Εμείς εκφράσαμε προς τους αρμοδίους την ανάγκη να υπάρχει ανταποδοτικότητα στα χρήματα που δίνουμε», σημειώνει ο κ. Ζαχαριάς, σε μια περίοδο ούτως ή άλλως δύσκολη για τους ίδιους που εξελίσσεται σε ακόμη δυσκολότερη λόγω των μεγάλων αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος. Υπάρχουν όπως αναφέρει περιπτώσεις επιχειρήσεων που καταγράφουν αύξηση στους μηνιαίους λογαριασμούς ακόμη και 100% πάνω.

Σε κάθε περίπτωση η ανταποδοτικότητα αυτή θα εκφραστεί, σύμφωνα με τον ίδιο, και μέσα από έναν γενικότερο καλλωπισμό της πόλης, με βαψίματα στους κοινόχρηστους χώρους (σε σκουριασμένα κάγκελα, χαλασμένες και σπασμένες κολώνες ηλεκτροδότησης) και ιδίως στην περιοχή της λίμνης, όπου, παρότι αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της περιοχής, παρατηρούνται σπασμένα ξύλινα κάγκελα, ελλιπής φωτισμός, ζημιές στις πλάκες, κλπ.

«Κάτι που θα πρέπει να γίνει σύντομα και όχι όταν ανοίξει η τουριστική σαιζόν, μέχρι αρχές Απριλίου ο Άγιος Νικόλαος πρέπει να είναι έτοιμος, να λάμπει».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

 

Πρόσφατα άρθρα