Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ μελέτη για την παραποτάμια περιοχή του Ξεροποτάμου - Tι περιλαμβάνει

Η μελέτη για την παραποτάμια περιοχή του Ξεροποτάμου – Tι περιλαμβάνει

Από

Ημερομηνία

Ανακοινώθηκε η έγκριση της χρηματοδότησης 250.000 € για την εκπόνηση μελέτης για την «Ανάπλαση Παραποτάμιας  Παρόχθιας Ζώνης Ξεροποτάμου». Την πρόταση είχε υποβάλει ο Δήμος Αγίου Νικολάου για ένταξη και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας: «Πολιτική Προστασία – Προστασία της Δημόσιας  Υγείας – Τεχνική Βοήθεια» με τίτλο  «Ωρίμανση έργων και δράσεων για  την υλοποίηση του Προγράμματος».

Αφορά την ανάπλαση τμήματος της παρόχθιας ζώνης του Ξηροποτάμου, που εκτείνεται από την περιοχή «Αμμούδα», όπου βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις  (Τ10, γήπεδο πάλης, γήπεδο ποδοσφαίρου), συνεχίζεται στο ΚΦ. 331, όπου βρίσκεται ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Αγίου Νικολάου, διέρχεται κατά μήκος του Ξηροποτάμου και καταλήγει στο Κολυμβητήριο. Από εκεί επεκτείνεται έως την οδό Αργυροκάστρου, στη Βόρεια πλευρά του γηπέδου ποδοσφαίρου και προς το Νότο, έως τη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Γαργαδόρου.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση των προτεινόμενων παρεμβάσεων, το συγκεκριμένο έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέων πεζοδρομίων με αντιολισθηρή επιφάνεια και ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ στις συμβολές με τις κάθετες οδούς, νέα φωτιστικά σώματα σε στύλους τεχνολογίας LED, αστικό εξοπλισμό, όπως παγκάκια και κάδους απορριμμάτων, καθώς και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων του Κ.Ο.Κ. Επίσης θα γίνει φύτευση νέων φυτών και δέντρων σε επιλεγμένα σημεία που θα υποδειχθούν μέσα από τη φυτοτεχνική μελέτη.

Το έργο στοχεύει στην ενοποίηση των αθλητικών χώρων από την περιοχή «Αμμούδα», που βρίσκονται το κλειστό γυμναστήριο Τ-10, το βοηθητικό ποδοσφαιρικό γήπεδο και το γυμναστήριο της πάλης, έως την οδό Σακκά που βρίσκονται τα γήπεδα Τέννις και το ποδοσφαιρικό γήπεδο 5×5, και έπειτα με το γήπεδο ποδοσφαίρου, το κολυμβητήριο και το γήπεδο μπάσκετ στην οδό Αναπαύσεως. Πιο συγκεκριμένα το έργο αποσκοπεί: Στην ενοποίηση και διασύνδεση των αθλητικών χώρων. Στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των συγκεκριμένων οδών. Στην χρήση των πεζοδρομίων από εμποδιζόμενα άτομα ΑμεΑ. Στη βελτίωση της ασφάλειας στην κίνηση των οχημάτων, αλλά και των πεζών μόνιμων κατοίκων της περιοχής, όπως και των πολλών επισκεπτών που διέρχονται από εκεί. Στην ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλους της περιοχής και στην αύξηση της ποιότητας των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών. Στη χρήση νέων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας με τα φωτιστικά τύπου LED. Στη μείωση των ατυχημάτων. Στην ενίσχυση των «πράσινων» σημείων.

Οι μελέτες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου είναι οι εξής: Τοπογραφική μελέτη, Ειδική Αρχιτεκτονική, Στατική, Ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, Υδραυλική, Φυτοτεχνική, Κυκλοφοριακή μελέτη, Περιβαλλοντική και Γεωτεχνική.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα