ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΒροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Σητείας

Βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Σητείας

Από

Ημερομηνία

Με βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες εξελίσσεται η σημερινή ημέρα σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Σητείας. Οι ορεινές περιοχές του Δήμου είναι εκείνες που βάλλονται περισσότερο, με το ύψος του χιονιού να φθάνει τους είκοσι πόντους εντός  κάποιων οικισμών όπως της Ζήρου και να ξεπερνάει τους τριάντα πόντους στα υψηλότερα σημεία. Αντίστοιχα οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές με τον υδράργυρο να αγγίζει τους μηδέν βαθμούς και γενικότερα σε όλο το Δήμο επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στο οροπέδιο της Ζήρου, Χανδρά, Αρμένων, στην περιοχή των Παπαγιαννάδων, της Δάφνης, του Σκορδίλου, των Κρυών ενώ κατά διαστήματα και σε αρκετές άλλες περιοχές του Δήμου όπως στα χωριά του βόρειου άξονα.

Προσπάθειες καταβάλλονται για να διατηρηθούν ανοικτές οι κεντρικές αρτηρίες των χωριών όπου χιονίζει  ανά  συχνά διαστήματα, με τα μηχανήματα του Δήμου να είναι επί ποδός από νωρίς το πρωί καθαρίζοντας τα οδικά δίκτυα, επαρχιακά και δημοτικά . Το οδικό δίκτυο του βόρειου  και νότιου οδικού άξονα είναι ανοικτό.

Το πρωί παρενέβη η Πολιτική Προστασία του Δήμου – με την συνδρομή της Αστυνομίας – προκειμένου αποκαταστήσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο βόρειο οδικό δίκτυο κοντά στο χωριό της Σφάκας από μεγάλης έκταση βραχόπτωση και πτώση δέντρου .

Από την Πολιτική Προστασία του Δήμου απευθύνεται έκκληση και σύσταση προς τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπές μετακινήσεις περιορίζοντας στις απολύτως απαραίτητες

MΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα