ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΣύσκεψη για το υπό διαβούλευση Σχέδιο της Ειδικής Περιβαλλοντικής  Μελέτης για τις...

Σύσκεψη για το υπό διαβούλευση Σχέδιο της Ειδικής Περιβαλλοντικής  Μελέτης για τις περιοχές του δικτύου NATURA 2000 στο Δήμο Σητείας

Από

Ημερομηνία

Το μείζον θέμα αναφορικά με το υπό διαβούλευση Σχέδιο της Ειδικής Περιβαλλοντικής  Μελέτης για τις περιοχές του δικτύου NATURA 2000 στο Δήμο Σητείας και δη την περιοχή του Παλαικάστρου, κυριάρχησε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παλαίκαστρο, παρουσία του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη.

Ο κ Θραψανιώτης  μετέβη στο Παλαίκαστρο συνοδευόμενος από μέλη της ΝΕ Λασιθίου και της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σητείας και συνομίλησε με τους φορείς της περιοχής για τα προβλήματα που προκύπτουν από το Ν/Σ για την διαχείριση των περιοχών  NATURA 2000. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Σητείας Γιώργος Αϊλαμάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου Νίκος Χατζηδάκης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Σπανουδάκη και Γιάννης Καρνιαδάκης.

Από την πλευρά των τοπικών φορέων επισημάνθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή βάση των όσων προβλέπει η  ΕΠΜ καθώς και η καθολική απόφαση της τοπικής κοινωνίας να τα αποτρέψει.

Ο κ. Θραψανιώτης δήλωσε την πλήρη στήριξη του συντασσόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλονται και τόνισε σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ότι «η ΕΠΜ δεν απαγορεύει πουθενά σχεδόν, την εγκατάσταση τους, κάτι που σημαίνει ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι απλά κενού περιεχομένου για την ΕΠΜ.»

Όπως επισήμανε ο κ Θραψανιώτης , πρέπει να αλλάξει η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη διότι έγινε χωρίς την συνεργασία και την άποψη των τοπικών φορέων «Χωρίς διαβούλευση δηλαδή. Και υπάρχει αντίδραση που δεν αφορά μόνο την Σητεία. Την ίδια απόφαση έχει λάβει και ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου όπου γίνεται  εγκατάσταση Βιομηχανικών ΑΠΕ. Να επισημάνω ότι όλες αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν περιβαλλοντικές μελέτες και όπως καταλαβαίνουμε τίθενται θέμα και πρόβλημα σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πρόσφατα άρθρα