ΑρχικήVideoΟι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου επισκέφθηκαν τον Άγιο Νικόλαο (βίντεο)

Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου επισκέφθηκαν τον Άγιο Νικόλαο (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου (Καβούσι) επισκέφθηκαν τον Άγιο Νικόλαο. Μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου παρουσίασαν ένα επιλεγμένο μουσικό πρόγραμμα και ενθουσίασαν τους παριστάμενους, μεταξύ των οποίων ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δέσπω Καρνιαδάκη, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Βασίλης Ορφανάκης.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης μας επεσήμανε ότι «το σχολείο του Καβουσίου είναι νεοσυσταθέν και, όπως το νέο παιδί που μαθαίνει, θα πέσει και θα σκοντάψει. Όμως εμείς είμαστε εδώ για να του προτείνουμε το χέρι, για να το σηκώσουμε ώστε να κάνει σταθερά βήματα. Σήμερα ήταν μία εξαιρετική εκδήλωση από το μουσικό σχολείο μας και περνάει και ένα μήνυμα στις όποιες Κασσάνδρας ότι τάχα το σχολείο δεν πάει καλά ή ότι θα πάει σε άλλη περιοχή της Κρήτης. Το σχολείο παραμένει, κάνει σταθερά βήματα και όταν ενηλικιωθεί θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι ένα σχολείο πρότυπο στην Κρήτη».

Η διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Μαριάννα Χαΐτα μας ενημέρωσε ότι «τα παιδιά που φοιτούν στο Μουσικό Γυμνάσιο είναι 29, από τις επαρχίες Ιεράπετρας και Σητείας. Οι καθηγητές του σχολείου μας είναι 27, εκ των οποίων οι τρεις είναι μόνιμοι. Τα υποχρεωτικά όργανα τα οποία μαθαίνουν οι μαθητές μας είναι ταμπουράς και πιάνο και έχουν και ένα όργανο επιλογής τους, όπως μαντολίνο, ηλεκτρική κιθάρα, βιολί, κιθάρα».

♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Τετάρτης 30 Μαρτίου

Πρόσφατα άρθρα