Αρχική_Τοπικά νέα"Η σιωπή απέναντι στη βία δεν είναι χρυσός": Ημερίδα της Ένωσης...

“Η σιωπή απέναντι στη βία δεν είναι χρυσός”: Ημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου για την ενδοοικογενειακή Βία στο Minos Beach (φωτογραφίες)

Από

Ημερομηνία

Με κεντρικά “μηνύματα” το “η σιωπή απέναντι στη βία δεν είναι χρυσός” και ότι τα άτομα που έχουν υποστεί κάθε είδους κακοποιητική συμπεριφορά πρέπει να την αναφέρουν, όσο δύσκολο και αν είναι, είτε στις Αρχές, είτε στις αρμόδιες υπηρεσίες-δομές είτε σε έμπιστούς τους ανθρώπους, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά» που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Minos Beach Art hotel» η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, θεσμικών φορέων, εκπροσώπων συλλόγων και σωματείων, διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί, όρισαν και παρουσίασαν τις πτυχές και ανέλυσαν όλα τα στατιστικά δεδομένα και στοιχεία και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για το εν λόγω κοινωνικό ζήτημα, που ειδικά στα χρόνια της πανδημίας τείνει να λάβει διαστάσεις “κοινωνικής μάστιγας” με ολοένα και περισσότερα καταγεγραμμένα περιστατικά, περισσότερες καταγγελίες αλλά και με την κοινωνία πλέον να “σπάει” σε μεγάλο βαθμό τη σιωπή της και να “μιλά” χωρίς ταμπού και δισταγμούς.

Για το θέμα μίλησαν η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη, που παρουσίασε όλα τα βήματα που έχουν διανυθεί από την Πολιτεία και αυτά που έπονται στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, με την ψυχολόγο Τένια Μακρή να παίρνει το λόγο και να επισημαίνει διεξοδικά όλα τα φαινόμενα και τις περιπτώσεις των κακοποιητικών ψυχολογικών συμπεριφορών και τις επιπτώσεις τους στις ανθρώπινες σχέσεις, στις σχέσεις, στην οικογένεια.

Ο έμπειρος Δημοσιογράφος – Αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στάθηκε σε επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για καταγεγραμμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας, ενώ η Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.- Κοινωνιολόγος Ιωάννα Ροτζιώκου εστίασε στο θέμα από κοινωνιολογικής κυρίως άποψης, επικεντρωνόμενη στους λόγους, τα αίτια, τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισης των φαινομένων, ενώ παρουσίασε και τον αριθμό των περιστατικών και στη χώρα μας αλλά και σε άλλα κράτη, προκειμένου να αναδείξει την παγκοσμιότητα του φαινομένου.

 

Ο Ιδιωτικός ερευνητής Γεώργιος Τσουκάλης παρουσίασε την εμπειρία από το δικό του μετερίζι “φωτίζοντας” άγνωστες σκοπιές, ενώ την εκδήλωση έκλεισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου «Ξενώνας για την κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί» Μαίρη Παχιαδάκη, που μίλησε για το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος εδώ και 3 περίπου δεκαετίες συμπληρώνοντας επί της ουσίας και σχετικά κενά της Πολιτείας.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης παρέδωσε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους ομιλητές.

Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος –παρουσιάστρια Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Χαιρετισμούς πριν από την έναρξη της ημερίδας απηύθυναν ο π΄Γεώργιος Τζάβλας, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Γεώργιος Λυμπινακης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Σταύρος Σπανουδάκης, η πρόεδρος του δημ. συμβουλίου Αγ. Νικολάου Δέσπω Καρνιαδάκη ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιάννης Μαρκογιαννάκης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου Κωνσταντίνος Φραγκάκης.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα