Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜιχάλη Πατεράκη: «Η Υπεξούσια Φύση»

Μιχάλη Πατεράκη: «Η Υπεξούσια Φύση»

Από

Ημερομηνία

Ευχάριστη έκπληξη η πληροφορία ότι οι Εκδόσεις Οσελότος κυκλοφόρησαν το βιβλίο-μυθιστόρημα με τον τίτλο «Η Υπεξούσια Φύση». Συγγραφέας του είναι ο συμπολίτης μας Μιχάλης Πατεράκης:

«Σήμερα ένοιωσα ανείπωτη χαρά! Ένα όνειρο ζωής πήρε σάρκα και οστά. Η Υπεξούσια Φύση είναι το πρώτο μου μεγάλο μυθιστόρημα. Προηγήθηκε ένα μεγάλο διήγημα με τίτλο Το Χωροχρονικό Παράδοξο, αλλά παραμένει στο συρτάρι μου» μας λέγει ο Μιχάλης και, σε σχετική ερώτηση, μας έδωσε περσότερα στοιχεία:

* «Το κίνητρο που με ώθησε στη συγγραφή του βιβλίου μου «Η Υπεξούσια Φύση» ήταν κατά βάση οι “ανησυχίες” μου, που συχνά εφάπτονταν του μεταφυσικού, γύρω από το νομοτελειακό “αυτεξούσιο” της Φύσης και πως αυτό κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες μπορεί να υποβαθμιστεί σε “υπεξούσιο”. Δηλαδή να αναγκαστεί η Φύση να παραβιάσει τις αρχές και τους κανόνες που θεσπίστηκαν κατά την Γένεση υπακούοντας σε εντολές από δυνάμεις που μπορούν να την εξουσιάσουν.

Ποιά δύναμη μπορεί να εξουδετερώσει τη Φυσική Νομοτέλεια; Φυσικά το Υπέρτατο Ον, που τη δημιούργησε. Υπάρχει όμως και μία άλλη δύναμη: Το Παγκόσμιο Ασυνείδητο. Το Ασυνείδητο κυριαρχεί στη ζωή μας. Όμως δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Όταν και αν ποτέ γίνει αυτό τότε μπορούμε να “παρεμβαίνουμε” στις Φυσικές διεργασίες. Για να κάνουμε το Καλό ή το Κακό.

* Ο κεντρικός χαρακτήρας του μυθιστορήματος είναι ο Αχιλλέας, γιος του Ιρλανδού Πίτερ και της Ελληνίδας Ηρούς. Ο Αχιλλέας έχει ιδιαίτερες ικανότητες, όμως δεν γνωρίζει το γιατί και την πηγή τους. Κάποιες φορές κάνει χρήση αυτών των ικανοτήτων του, βοηθώντας συνανθρώπους του, αλλά πάντοτε “πληρώνει” κάποιο τίμημα. Αυτές οι σκέψεις που σταδιακά μετατράπηκαν σε “υπαρξιακές ανησυχίες” με οδήγησαν στην γραπτή αποτύπωση. Η σύζυγός μου Ράνια Μενεγάκη έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο έργο μου. Αγόγγυστα δεχόταν τις ερωτήσεις και τις απορίες μου, με κύριο άξονα την διαλεκτική» μας λέγει ο Μιχάλης και ευχόμαστε καλή πορεία στο βιβλίο του.

* Για όσους θα επιθυμούσαν να αγοράσουν το βιβλίο, ο Μιχάλης μας ενημέρωσε ότι «θα ήταν τιμή μου να τους το παραδώσω ιδιοχείρως. Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου είτε μέσω Facebook είτε μέσω του κινητού μου: 6944.682.069. Για τους μη έχοντες την ευτυχία να ζουν στην πανέμορφη μικρή μας πόλη, μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο από τις εκδόσεις Οσελότος στο https://bit.ly/3v49al2».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Πρόσφατα άρθρα