Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΒραβεύτηκαν ελαιόλαδα της Κριτσάς και της Σητείας

Βραβεύτηκαν ελαιόλαδα της Κριτσάς και της Σητείας

Από

Ημερομηνία

Μια θέση στο υψηλότερο βάθρο του 7ου Διαγωνισμού Ποιότητας Ελαιολάδου IOOC KOTINOS 2022 (15 & 16 Απριλίου στην Αθήνα) κατέκτησαν ελαιόλαδα από το νομό Λασιθίου. Ο Διαγωνισμός IOOC KOTINOS είναι ο μόνος διαγωνισμός αξιολόγησης ελαιολάδου στην χώρα μας, ο οποίος πραγματοποιείται με τα αυστηρά κριτήρια του διεθνώς καταξιωμένου διαγωνισμού MARIO SOLINAS, του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου (ΔΣΕ).

* α) Στην κατηγορία «Βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα» το ελαιόλαδο της Κριτσάς «Σκουτάρι» της Μαρία Σγουρού απέσπασε χρυσό βραβείο και οι Βιοκαλλιεργητές Σητείας με το «Θείον Έλαιον» ασημένιο βραβείο.

β) Στην κατηγορία «Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ΠΟΠ/ΠΓΕ» οι Βιοκαλλιεργητές Σητείας με το «Toplou Monastery PDO Sitia» απέσπασε χάλκινο βραβείο.

* Το ελαιόλαδο «Σκουτάρι» συμμετείχε και στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Ελαιολάδου ATHENA IOOC, που διεξήχθη στην πόλη της Σητείας: «Τα σχόλια των τριάντα έγκριτων γευσιγνωστών από τις δώδεκα διαφορετικές χώρες που ξεχώρισαν το “Σκουτάρι” μας, όπως και οι εντυπώσεις του κόσμου που παραβρέθηκε, μετατράπηκαν στο μεγαλύτερο βραβείο που θα μπορούσαμε να λάβουμε, γεμίζοντάς μας περηφάνια και δύναμη για τη συνέχεια!» σχολίασαν η Μαρία και ο Ανάργυρος.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

 

Πρόσφατα άρθρα