Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟι θερμοκρασίες του Απριλίου στην Κρήτη ήταν +0.8 C υψηλότερες από τις...

Οι θερμοκρασίες του Απριλίου στην Κρήτη ήταν +0.8 C υψηλότερες από τις φυσιολογικές

Από

Ημερομηνία

Σε αντίθεση με τη Βόρεια Ελλάδα, στη Νότια Ελλάδα οι τιμές των μέγιστων θερμοκρασιών (μέσος όρος της περιόδου 2010-2019) ήταν ελαφρώς πιο υψηλές από τις φυσιολογικές. Αυτό κατέγραψαν οι 51 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr) κατά τον Απρίλιο 2022.

* Στην Κρήτη η απόκλιση θερμοκρασίας το μήνα Απρίλιο ήταν +0.8 βαθμοί Κελσίου πάνω από το φυσιολογικό. Οι περισσότερες ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας κατεγράφησαν στα Χανιά με 21 ημέρες. Γενικά ο Απρίλιος 2022 ήταν ο 5ος πιο θερμός για την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

* Ειδικότερα το διάστημα 16-22 Απριλίου, ενώ στη βόρεια Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα ψυχρό, -με αρνητικές αποκλίσεις έως και 10° C κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019-, στην Κρήτη οι ισχυροί νότιοι άνεμοι είχαν σαν αποτέλεσμα τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες. Ιδιαίτερα στις 17 Απριλίου κατεγράφησαν μέγιστες θερμοκρασίες έως και 10° C πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα