Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΞεκίνησε να κινείται και η αγορά των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στον Αγ. Νικόλαο

Ξεκίνησε να κινείται και η αγορά των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στον Αγ. Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Ήδη από τις ημέρες του Πάσχα ξεκίνησε να κινείται η αγορά των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λασιθίου. Μετά από τις δύο προηγούμενες χρονιές κατά τις οποίες η κίνηση κορυφώθηκε κυρίως από τον Ιούνιο και Ιούλιο και μετά λόγω της πανδημίας, φέτος οι πρώτοι επισκέπτες κατέφθασαν στα μέρη μας από νωρίς, με αποτέλεσμα ήδη από το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου τα πρακτορεία ενοικίασης να παρουσιάζουν αρκετά μεγάλη κινητικότητα.

Ο Γιώργος Αρετάκης, ιδιοκτήτης του Πρακτορείου Ενοικίασης Αυτοκινήτων «Club Cars» στον Άγιο Νικόλαο και έμπειρο στέλεχος στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού για πάνω από 40 χρόνια (ιδιοκτήτης και του Ταξιδιωτικού Πρακτορείου «Plora Travel»), μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ εμφανίζεται σε γενικές γραμμές αρκετά αισιόδοξος για μια πολύ καλή -εκτός νέου απροόπτου- σεζόν. Εκτιμά ότι το κυρίως «πιάτο» της τουριστικής κίνησης θα σερβιριστεί από τον Ιούνιο και μετά, με το διάστημα μέχρι και τότε να κυλά σε σχετικά πιο χαλαρούς ρυθμούς σε κρατήσεις, κλπ. Ήδη η κίνηση και το ενδιαφέρον είναι ανεβασμένα για πολλών ειδών αυτοκίνητα. Οι χώρες της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, αλλά και το Ισραήλ αποτελούν αυτή τη στιγμή τους κυριότερους «αιμοδότες» της αγοράς.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ράπτης, ιδιοκτήτης του Πρακτορείου Ενοικίασης Αυτοκινήτων «Byron Travel», αναφέρει ότι ήδη έχει αρχίσει να παρατηρείται κίνηση. Αλλά και ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κρατήσεων αναμένεται κυρίως από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Η κατηγορία που δεν φαίνεται πλέον να κινείται όπως προηγουμένως είναι αυτή των πολυτελών οχημάτων, από τη στιγμή που απευθυνόταν κυρίως σε «υψηλότερα βαλάντια». Και δη την αγορά της Ρωσίας, που φέτος ουσιαστικά έχει σχεδόν απολεσθεί ένεκα της ρωσικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα πάντως και με τους επαγγελματίες του κλάδου, όλες οι κατευθύνσεις συνηγορούν σε αυτό, χωρίς πάντως ακόμη να μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια ότι έχει χαθεί εντελώς αφού υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Ράπτη, κάποιες περιπτώσεις Ρώσων με golden visa ή με διαβατήρια άλλων χωρών που θα έλθουν στην περιοχή για διακοπές. «Το δια ταύτα θα το ξέρουμε στο τέλος της σεζόν», συμπληρώνει.

 

Η εκτόξευση των καυσίμων φέρνει αύξηση τιμών

Όσον αφορά τις τιμές των προσφερόμενων οχημάτων θα παρουσιάσουν και στα πρακτορεία της πόλης μικρές ή λίγο μεγαλύτερες αυξήσεις. Λόγω του αυξημένου κόστους αγοράς ενός αυτοκινήτου (σ.σ. ακόμη και κατά 50 ή 60% στα μικρά αυτοκίνητα και 15-20% στα μεγάλα). Αλλά και λόγω του πολύ υψηλού πλέον κόστους καυσίμων, που θα επηρεάσει τόσο τους επαγγελματίες ειδικά όταν αναγκάζονται να παραδώσουν αυτοκίνητα εκτός γραφείου και σε μακρινές αποστάσεις (π.χ. στο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο), αλλά και τους ίδιους τους πελάτες, που -για να διανύσουν π.χ. πολλά χιλιόμετρα- θα πρέπει να βάλουν πιο «βαθιά» το χέρι στην τσέπη.

Ενδεικτικά, ο κ. Αρετάκης έχει, όπως λέει, αυξήσει τις τιμές των προσφερόμενων οχημάτων του κατά 10 με 15%. Με μια ενδεικτική τιμή για ένα αυτοκίνητο για διάστημα 5 ημερών να διαμορφώνεται περίπου στα 150 με 200 €.

Ερωτώμενος, πάντως, εάν οι ανεβασμένες εδώ και καιρό τιμές των καυσίμων επηρεάζουν μέχρι στιγμής την αγορά, απαντά ότι «οι ξένοι τουρίστες που θα έλθουν για διακοπές στην περιοχή για 5-10 μέρες δεν θα κοιτάξουν τόσο βενζίνες, κλπ».

 

«Δε μπορούμε να βάψουμε δυο κάγκελα και ζητούμε ποιοτικό τουρισμό;»

Ο κ. Ράπτης, μάλιστα, επί τη ευκαιρία, αναφέρεται και στο διαχρονικό αίτημα των φορέων της περιοχής για ποιοτικό τουρισμό. «Πώς ζητούμε να έχουμε ποιοτικό τουρισμό, όταν δε μπορούμε να βάψουμε δυο κάγκελα στον παραλιακό; (σ.σ. το πρακτορείο του βρίσκεται στον εν λόγω δρόμο). Αυτό το χάρισμα που έδωσε η φύση σε αυτή την περιοχή, γιατί το έχουμε διαλύσει, δεν μπορώ να το καταλάβω».

Επίσης, προσθέτει ότι «η πόλη δεν διαθέτει δημοτικές τουαλέτες, εμάς κάθε μέρα “μας κατουράνε” οι τουρίστες. Δεν είναι πολιτισμός μια πόλη να μην έχει τουαλέτες, καθαρές και όπως πρέπει. Δε μπορώ, για παράδειγμα, εγώ σε έναν τουρίστα που θα έλθει στο κατάστημά μου και ζητήσει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα να του πω όχι. Και πέρα από τους ιθύνοντες, η ευθύνη βαραίνει και τους ίδιους τους πολίτες, με ορισμένους που δεν προσέχουν όταν τις χρησιμοποιούν ή αυτούς που προχωρούν σε ζημιές, βανδαλισμούς κλπ».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα