Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣήμερα τα εγκαίνια της εικαστική έκθεσης «Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα» στη Δημοτική...

Σήμερα τα εγκαίνια της εικαστική έκθεσης «Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Η εικαστική έκθεση με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα» θα εγκαινιαστεί σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου στις 6 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή  Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή 6-8 μ.μ.

Πρόκειται για συλλογική έκθεση των τεσσάρων σχολείων-εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 (2019-2022) με θέμα: «Art of Reading, Reading into Art», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας καθώς και το Muijalan Koulu School-Finland, το Associazione Scuola Montessori-Italy και το CRA Elena Fortun-Spain. Στόχος του προγράμματος είναι η εμπλοκή της λογοτεχνίας και της τέχνης στη διδακτική πράξη και η ενασχόλησή μας με σημαντικά παιδικά λογοτεχνικά κείμενα.

Η θεματική της εν λόγω έκθεσης αφορά το ταξίδι του Οδυσσέα, πάνω στο οποίο εργαστήκαμε όλα τα σχολεία κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Έχουν προηγηθεί οι εκθέσεις πάνω στα λογοτεχνικά έργα «Πινόκιο» στην Ιταλία, «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στην Ισπανία και «Moomins-Rodari- Erotokritos» στη Φινλανδία.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός ότι θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες 11 εκπαιδευτικών και 16 μαθητών και από τις 3 παραπάνω χώρες προκειμένου να παρουσιάσουμε στη χώρα του Οδυσσέα τα έργα που εμπνευστήκαμε από το ταξίδι του.

Η Διευθύντρια Κρυσταλένια Λιανά και η Παιδαγωγική Ομάδα ERASMUS+του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα