Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚαθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος: «Σύγχρονη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία»

Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος: «Σύγχρονη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία»

Από

Ημερομηνία

Η πανδημία των τελευταίων δυο ετών έχει γίνει η αιτία για πολλές μελέτες τόσο για τους ιούς, όσο και για τις θεραπείες τους. Ο Λασιθιώτης Κωνσταντίνος Δεμέτζος, Καθηγητής, Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Επιστημονικής Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), Τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και αποδέκτης Βραβείου της Ακαδημίας Αθηνών το 2018 έγραψε ένα νέο βιβλίο, 537 σελίδων, με τον τίτλο «Σύγχρονη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία».

* Ο κ. Δεμέτζος μας ενημέρωσε ότι «το βιβλίο περιλαμβάνει και την τεχνολογία-νανοτεχνολογία των νέων αλλά και παλιότερων εμβολίων και ιστορικά στοιχεία. Είναι το μοναδικό σύγγραμμα στην ελληνική γλώσσα που περιλαμβάνει εμβόλια, κλινικές μελέτες, φαρμακοεπαγρύπνηση. Η έκδοσή του αναμένεται την επόμενη εβδομάδα από τον εκδοτικό επιστημονικό οίκο Παρισιάνου».

«Με ενδιαφέρει η διάδοση της γνώσης»

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος μας απέστειλε, σε ηλεκτρονική μορφή, ένα μικρό βιβλιαράκι, περίπου 70 σελίδων, που θα εκδοθεί και αυτό την επόμενη εβδομάδα. Τίτλος του «Συνεντεύξεις για τα εμβόλια κατά του ιού SarsCov-2 και για την πανδημία 2020-2022». Όπως μας ενημέρωσε:

«Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει τις συνεντεύξεις μου και στην ΑΝΑΤΟΛΗ, με χρονολογική σειρά ώστε ο αναγνώστης να έχει την πορεία των εξελίξεων. Θα δίδεται δωρεάν σε αυτούς που αγοράζουν το βιβλίο ώστε να έχουν πλήρη εικόνα των επιστημονικών εξελίξεων. Προφανώς, αφορούν πολίτες με ενδιαφέροντα και με κάποια παιδεία και μόρφωση, χωρίς να αποκλείεται ο οποιοσδήποτε που μπορεί από το βιβλίο να διαβάσει επιλεκτικά σημαντικά κείμενα. Περισσότερο με ενδιαφέρει η διάδοση της γνώσης ακόμα και αν έχει δυσκολίες σε ένα θέμα που 2 χρόνια και ίσως ακόμα θα μας απασχολεί, αλλά και οι εμπειρίες που πήραμε για να εξελίσσουμε την επιστήμη των θεραπευτικών και φαρμάκων».

* Θα προσθέσουμε ότι στις 14 και 15 Μαΐου στην Γεωργιούπολη Χανίων θα γίνει το 15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, στο οποίο ο κ. Δεμέτζος είναι προσκεκλημένος για την κεντρική ομιλία, αλλά και ένα σεμινάριο πάνω στην τεχνολογία των νέων εμβολίων: «Στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, που είμαι ακαδημαϊκός, το κυρίαρχο είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινωνίας, ως αποτέλεσμα του φόβου της πανδημίας και της προστασίας της από μελλοντικές πανδημίες, που πιθανόν να βιώσουμε και πάλι», μας λέγει.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα