Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΠοιοι Λασιθιώτες εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ποιοι Λασιθιώτες εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Από

Ημερομηνία

Μηνύματα συσπείρωσης και πολιτικής αυτονομίας και ανανέωσης εξέπεμψε το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής από το 3ο Συνέδριο, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μια νέα εποχή ενότητας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς το Μαξίμου, αλλά και την Κουμουνδούρου. «Πρόθεσή μου είναι να ενώσω τις κατακερματισμένες δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αξιόπιστος πόλος εξουσίας απέναντι στη ΝΔ, που δεν θα θυμίζει βέβαια σε τίποτα την καταστροφική περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου», σημείωσε με έμφαση.

Σε ό,τι αφορά τη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τα τελικά αποτελέσματα από την ψηφοφορία των 4.500 συνέδρων δόθηκαν από την εφορευτική επιτροπή στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας. Με την προεδρική πλειοψηφία να κερδίζει, όπως αναμενόταν, τα 2/3 της Κεντρικής Επιτροπής (άνω του 65%).

Η πρωτιά ανήκει στον Ανδρέα Σπυρόπουλο με 2.258 ψήφους, ενώ δεύτερος ήρθε ο απερχόμενος γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης (1.436) και τρίτος ο Στέφανος Ξεκαλάκης (1.204), στενός συνεργάτης του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Συνολικά από την Κρήτη εκλέγονται 16 άτομα, τα 3 από το Λασίθι.

Στην 7η θέση με 839 ψήφους βρίσκεται ο Λασιθιώτης Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ εκλέγονται επίσης ο Λευτέρης Μηλιός επίσης από την Ιεράπετρα με 428 ψήφους στην 156η θέση και ο Θεόκλητος (Τάκης) Πατεράκης από την Ιεράπετρα με 423 ψήφους στην 159η θέση.

Σημειώνεται ότι ο Σητειακός Αλέξανδρος-Αριστοτέλης Κουπατσιάρης έλαβε 328 ψήφους, ωστόσο δεν εκλέγεται λόγω της ποσόστωσης των γυναικών. (Δείτε ΕΔΩ την τελική λίστα των ψήφων)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συγκαλέσει τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου (4-5 του μηνός), προκειμένου τα μέλη να εκλέξουν το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και το νέο γραμματέα του κόμματος, που εκτός απροόπτου θα είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα