Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο ΣΔΕ του Αγίου Νικολάου πάει για ψάρεμα

Το ΣΔΕ του Αγίου Νικολάου πάει για ψάρεμα

Από

Ημερομηνία

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στο πλαίσιο μαθήματος του Project με θέμα «Ανακαλύπτουμε τον Tόπο μας μέσω Παραδοσιακών Προϊόντων, Τοπικών Επιχειρήσεων και Σημείων Ενδιαφέροντος» είχαμε υποδεχτεί στο σχολείο μας δύο εξαίρετους επαγγελματίες ψαράδες από την περιοχή της Ελούντας, τον κ. Αντώνιο Εγγλεζάκης, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος των ψαράδων του Νομού Λασιθίου για το δήμο του Αγίου Νικολάου και τον κ. Γεώργιο Υγειονομάκη, ο οποίος είναι o Γραμματέας. Μας μίλησαν και μας ενημέρωσαν αναλυτικά για πολλά και διαφορετικά θέματα γύρω από την «τέχνη» της αλιείας. Ειδικότερα, είχαμε μιλήσει λεπτομερώς για τους διαφορετικούς τρόπους ψαρέματος, τον εξοπλισμό και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες ψαράδες. Ωστόσο, τότε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και την πανδημία του κορονοϊού δεν είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την περιοχή της Ελούντας, ώστε να δούμε από κοντά όλα αυτά που ήθελαν να μας δείξουν οι καλεσμένοι μας.

Έτσι, την Παρασκευή 20 Μαΐου επισκεφτήκαμε όλοι μαζί, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι, την περιοχή της Ελούντας, με σκοπό να δούμε από κοντά όλα αυτά που δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε στη πρώτη εκπαιδευτική μας συνάντηση. Συγκεκριμένα, επισκεφτήκαμε το λιμάνι της Ελούντας, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε από κοντά τα καΐκια που χρησιμοποιούνται για το ψάρεμα, τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ανάλογα με τον τρόπο ψαρέματος (παραγάδι και δίχτυα) καθώς και τα εργαλεία, που είναι απαραίτητα για κάθε επαγγελματία ψαρά. Με αυτή μας την επίσκεψη καταφέραμε να αποκτήσουμε μία πληρέστερη εικόνα σε σχέση με τη χρήση του εξοπλισμού και τη χρήση των εργαλείων των ψαράδων. Κατόπιν ακούσαμε και για την ιστορία της Σπιναλόγκα σε μια σύντομη και περιεκτική παρουσίαση.

Συνοψίζοντας ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία για όλους μας, που τη συνδυάσαμε και με μία περιήγηση στο λιμάνι της Ελούντας.

Ο Υπεύθυνος Παραρτήματος Δημήτριος Αργυράκης,

Η Εκπαιδεύτρια της Ελληνικής Γλώσσας του Παραρτήματος  Ιωάννα Ψαρουδάκη

Πρόσφατα άρθρα