ΑρχικήΑθλητισμόςΈκτη θέση στο 2ο κύπελλο ξιφασκίας Βετεράνων ο Μιχάλης Χαριστάκης

Έκτη θέση στο 2ο κύπελλο ξιφασκίας Βετεράνων ο Μιχάλης Χαριστάκης

Από

Ημερομηνία

Στις επίσημες διοργανώσεις ξιφασκίας επέστρεψε ο Μιχάλης Χαριστάκης, ο οποίος πήρε μέρος στο 2ο κύπελλο Βετεράνων στο αγώνισμα του ξίφους μονομαχίας Ανδρών-Γυναικών το οποίο ήταν το 1ο βαθμολογούμενο και διεξήχθη στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, με αρκετές συμμετοχές.

Ο ξιφομάχος της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς (απ’ όπου και κατάγεται) «Καπετάν Μιχάλης Κόρακας», αγωνίστηκε στην κατηγορία 40+ καταλαμβάνοντας την έκτη θέση, έχοντας μια καλή παρουσία δεδομένου ότι δεν είχε προετοιμαστεί όπως θα ήθελε, δίνοντας βάρος περισσότερο στη φυσική κατάσταση με προπονήσεις στον Άγιο Νικόλαο και κάποιες στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του στη Μεσσαρά για την τεχνική.

Συνολικά έδωσε επτά αγώνες, έχοντας απολογισμό τρεις νίκες και δύο ήττες στον α’ γύρο και στα νοκ άουτ ξεκίνησε με νίκη, για να ηττηθεί στη συνέχεια χωρίς να μπορέσει έτσι να βρεθεί στα ημιτελικά για να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο και να πάρει την έκτη θέση.

Ο Χαριστάκης ήταν ο ένας από τους δύο εκπροσώπους του Μεσσαρίτικου σωματείου στη διοργάνωση, μαζί με τον καταξιωμένο αθλητή και προπονητή Δημήτρη Φουστανάκη ο οποίος στην 50+ βρέθηκε στην τρίτη θέση, με τρεις νίκες και μια ήττα στον α’ γύρο, για να σημειώσει στα νοκ άουτ δύο νίκες και μια ήττα, η οποία του στέρησε την είσοδο στον τελικό Υπήρχε μια ακόμη κατηγορία, αυτή των 60+.

Επόμενη διοργάνωση πανελληνίου επιπέδου στην οποία θα πάρει μέρος ο Χαριστάκης σε επίπεδο Βετεράνων είναι μετά το καλοκαίρι και στο ξεκίνημα της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς, στις 3 Σεπτεμβρίου και θα διεξαχθεί στη Μεσσαρά.

Πρόσφατα άρθρα