ΑρχικήVideoΟι προτάσεις της Τροχαίας Αγίου Νικολάου για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

Οι προτάσεις της Τροχαίας Αγίου Νικολάου για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

Από

Ημερομηνία

Άλλη μια κοινή σύσκεψη εκπροσώπων επαγγελματιών, εμπόρων, μεταφορέων, υπηρεσιακών παραγόντων της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου και της Δημοτικής Αρχής, για το περίπλοκο ζήτημα της ομαλής λειτουργίας της πόλης του Αγίου Νικολάου, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στο ΡΕΞ.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου κ. Πέτρος Ζερβάκης, επεσήμανε ότι θα ανανεωθεί η οριζόντια και όπου χρειάζεται η κάθετη σηματοδότηση και ιδιαίτερα οι διαβάσεις πεζών που αχνοφαίνονται, οι θέσεις στάσης και οι πινακίδες με το ωράριο για εφοδιασμό.

Επεσήμανε ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα του Δήμου πρέπει να γίνεται νωρίτερα και όχι 8 – 9 το πρωί σε κεντρικούς δρόμους όπου υπάρχει έντονη κίνηση.

Τόνισε την ανάγκη μεταφοράς της λαϊκής αγοράς γιατί η γειτνίασή της με το Δημοτικό Σχολείο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ειδικά κάθε Τετάρτη.

Αναφορικά με το ωράριο και τρόπο τροφοδοσίας των καταστημάτων, ο κ. Ζερβάκης είπε ότι οι καταστηματάρχες πρέπει να οργανώσουν τις παραγγελίες τους με τρόπο ώστε τουλάχιστον οι προμηθευτές που εδρεύουν στον Αγιο Νικόλαο να μην μπαίνουν 4 και 5 φορές την ημέρα στο κέντρο της πόλης, σε ώρες αιχμής. Οσους έρχονται από άλλους νομούς, θα πρέπει οι καταστηματάρχες του Αγίου Νικολάου να τους ενημερώσουν για το ωράριο τροφοδοσίας ώστε να μην προκαλούν τόσο πρόβλημα. Επέμεινε ότι έστω και ο ένας δημοτικός αστυνομικός μπορεί να προσφέρει σοβαρό έργο, όπως εξ άλλου συμβαίνει και σε άλλους δήμους…

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί επίσης η κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και οδοστρώματος με διάφορα αντικείμενα (ταμπέλες, κώνους, γλάστρες, απλωμένα μηχανάκια…), που κατά κόρον επιχειρείται από τους καταστηματάρχες, στην προσπάθειά τους να δεσμεύουν στην πρόσοψη του καταστήματός τους μια θέση στάθμευσης. Μάλιστα επεσήμανε ότι η πλειοψηφία των οχημάτων και δικύκλων που καταλαμβάνουν τις υπάρχουσες θέσεις στάθμευσης στα κεντρικότερα σημεία της πόλεως, ανήκουν σε καταστηματάρχες του κέντρου.

Ανέφερε το πρόβλημα που προκαλούν γραφεία ενοικιάσεων οχημάτων και δικύκλων με την κατάληψη μεγάλων τμημάτων οδοστρώματος με ενοικιαζόμενα, ενώ ο Κανονισμός επιτρέπει ένα αυτοκίνητο και ένα δίκυκλο και πρότεινε ο Δήμος να διαγραμμίσει ελέγχοντας αυστηρά το χώρο που έχουν δικαίωμα να καταλαμβάνουν.

Επίσης πρότεινε τη μετατόπιση ακόμη πιο έξω για τα κολωνάκια στον κόμβο Νοσοκομείου ώστε να εμποδίζονται να σταθμεύσουν διπλή σειρά οχημάτων στο σημείο εκείνο. Εξήγησε ότι το Τμήμα Τροχαίας είναι υποστελεχωμένο (6-7 άτομα) και με το λίγο αυτό προσωπικό, οφείλει να αστυνομεύσει όλο το Δήμο και όχι μόνο την πόλη του Αγίου Νικολάου. Γι’ αυτό, όπως τόνισε, χρειάζεται συνεργασία με το Λιμεναρχείο, το Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς της πόλεως ώστε να κυλήσει ομαλά η θερινή περίοδος.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα